Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 19:46

Κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών στρέφεται ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης κι ενημερώνει ότι «πρόκειται για ακόμα ένα φοροεισπρακτικό μέτρο που οδηγεί το μικρομεσαίο αγρότη μια ώρα γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τυχόν επενδυτών (μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοβιομήχανοι) ως προς τη χρήση γης εις βάρος του μικρομεσαίου αγρότη και του μικρού κλήρου».

Οσον αφορά τα αιτήματά του, σημειώνει:

«Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να μπουν χωρίς δική τους ευθύνη (μηχανικοί - δικηγόροι - συμβολαιογράφοι - τοπογραφικά). Να αντιμετωπιστούν οι καταπατήσεις μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων. Καμία αναγνώριση τους (ξενοδοχεία - βίλες - γήπεδα γκολφ). Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας του μικρομεσαίου αγρότη και επιτάχυνσης των κερδοφόρων ομίλων».

Καλώντας όλους τους αγρότες στο μπλόκο με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης παρατηρεί: «Καμία ανοχή τώρα. Με οργάνωση και αγώνα στο δρόμο για τη διεκδίκηση της επιβίωσής μας».