Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 10:21

Ανησυχία για την καθυστέρηση πώλησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

 

Η έντονη ανησυχία αρκετών παραγωγών για το τι γίνεται με την πώληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων εκδηλώθηκε στη γενική συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πώληση του Συνεταιρισμού λόγω του οικονομικού αδιέξοδου που έχει βρεθεί είχε αποφασιστεί σε γενική συνέλευση στα τέλη Απριλίου. Η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τώρα εύλογα έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στα μέλη καθώς προς αυτά είναι και οι μεγαλύτερες οφειλές. Από το αντίτιμο της πώλησης θα γινόταν η εξόφλησή τους.

Τα πράγματα όμως φαίνεται να περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς από τον νομικό εκπρόσωπο των επενδυτών κατατέθηκε στην διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης νέα πρόταση, πατώντας σε καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει. Με αυτήν ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου το οποίο έχει καθοριστεί στα 2,8 εκ. ευρώ, και την πάει πιο πίσω. Μάλιστα ζητήθηκε να παρθεί νέα απόφαση επί της σχετικής πρότασης από την γενική συνέλευση, κάτι το οποίο όμως αποφασίστηκε να γίνει σε νέα συνέλευση που θα συγκληθεί άμεσα. 

Ολα αυτά έχουν εντείνει την αγωνία και την ανησυχία των παραγωγών με δεδομένο ότι η ελαιοκομική περίοδος είναι προ των πυλών και μοιάζουν τα πάντα να είναι στον αέρα.

Κ.Μπ.