Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 09:56

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο γλοιοσπόριο, κερκόσπορα και ίσκα σε επιστημονική ημερίδα για την ελαιοκαλλιέργεια

Γράφτηκε από την

 

Ασθένειες οι οποίες τα τελευταία χρόνια προκαλούν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας, όπως το γλοιοσπόριο, η κερκόσπορα και η ίσκα, ή αποτελούν δυνητικό κίνδυνο σε περίπτωση εμφάνισής τους, όπως η Xylella, θα βρεθούν στο επίκεντρο εσπερίδας φυτοπροστασίας την οποία διοργανώνει η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρία (ΕΦΕ).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 5 μ.μ., στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας, τις ΔΑΟΚ Τριφυλίας και Μεσσηνίας, καθώς και το Επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας, η οποία έχει τίτλο «Αναδυόμενα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο», έχουν προγραμματιστεί 5 διαλέξεις από καθηγητές ΑΕΙ και ερευνητές, με ερευνητική δραστηριότητα σχετική με τις παρασιτικές και μη παρασιτικές ασθένειες της ελιάς. Θα γίνει διεξοδική αναφορά στα σημαντικότερα μυκητολογικά, βακτηριολογικά και μη παρασιτικά αίτια ασθενειών της ελιάς, τα οποία έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη συμπτωματολογία των συγκεκριμένων ασθενειών, ενώ θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επιδημιολογία και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους.