Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 08:21

Διεθνής αναγνώριση για μεσσηνιακό ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την

 

Ενα ακόμα μεσσηνιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο απέσπασε διεθνή αναγνώριση, καθώς βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Great Taste Awards 2019 του Λονδίνου με τη διάκριση “Χρυσό αστέρι”.

Πρόκειται, ειδικότερα, για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus” των ελαιώνων της οικογένειας Παναγιωτακόπουλου, στη Μουριατάδα της Τριφυλίας.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση:

«Μια νέα διάκριση για το ελληνικό ελαιόλαδο έρχεται να επιβεβαιώσει την υψηλή, ποιοτικά αλλά και γευστικά, αξία του ελληνικού “υγρού χρυσού”. Με χρυσό αστέρι βραβεύτηκε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus”, των ελαιώνων της οικογένειας Παναγιωτακόπουλου - Μουριατάδα Τριφυλίας, στον μεγαλύτερο και απαιτητικότερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας παγκοσμίως, τα διάσημα Great Taste Awards που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

Η διάκριση αυτή είναι αναμφισβήτητα η επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος αλλά και την περαιτέρω αναγνώριση του ελαιόλαδου της Μεσσηνίας.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Duvichus” διατίθεται από την Aeithalis LTD στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες, σε σειρά καταστημάτων και εστιατορίων, ενώ σύντομα νέες ετικέτες των ελαιώνων Παναγιωτακόπουλου θα είναι διαθέσιμες στο εξωτερικό και στη χώρα μας».