Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 14:03

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για Σκρέκα

Γράφτηκε από την
Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για Σκρέκα

Με αφορμή την προ ημερών παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην Καλαμάτα για την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σημειώνει:


“Λόγια, πολλά πρέπει, πολλά θα και πολλές υποσχέσεις, πήραμε από την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον νόμο μας. Κανένα μέτρο στήριξης των ελαιοπαραγωγών που καταστρέφονται, ούτε αναφορά στη σταφίδα που εξαφανίζεται, κανένα μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκληρίζονται.
Το μόνο που έκαναν ήταν να στήσουν άλλη μια φιέστα σαν αυτές που στήνουν σε κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας. Ολες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων εφάρμοσαν κατά γράμμα την ΚΑΠ με όλες τις αναθεωρήσεις της, οι αγρότες είδαν τα αποτελέσματα και τα ζουν όλο και πιο έντονα. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται σε κάθε αναθεώρηση, δυναμικές καλλιέργειες όπως η σταφίδα και τα σύκα για το νομό εξαφανίστηκαν, τα χωριά ερημώνουν.   
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΚΑΠ για τους μικρομεσαίους αγρότες. Η συνέχιση των παλιών και η λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο της αναθεώρησης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ στόχο έχει την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.
Την επόμενη φορά καλούμε τον κύριο υφυπουργό και τους κυρίους βουλευτές να επισκεφτούν τα χωριά, εκεί που είναι η πραγματική παραγωγή”.                   


NEWSLETTER