Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 08:34

Ζημιές στα σύκα από τη βροχόπτωση

Ζημιές στα σύκα από τη βροχόπτωση

Ζημιές στα σύκα, κυρίως στις όψιμες περιοχές του Δήμου Μεσσήνης όπου δεν είχαν ακόμα μαζευτεί, προκάλεσε η βροχόπτωση - προμήνυμα του κυκλώνα “Ιανός”. Και ο δήμος αναμένεται να κάνει αναγγελία ζημιάς.


Το γεγονός αυτό μας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, δηλώνοντας χθες ότι “υπάρχουν προβλήματα στην καλλιέργεια του σύκου, ειδικά στις όψιμες περιοχές που δεν είχαμε φτάσει τη συγκομιδή σε υψηλό ποσοστό”.
Μας ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης “να έρθει σε επαφή με τους προέδρους κοινοτήτων όπου καλλιεργείται το σύκο και είναι σε όψιμες περιοχές, ώστε να καταγραφούν τα δεδομένα. Και θα γίνει αναγγελία ζημιάς ειδικά για περιοχές που είναι πιο όψιμες”.
Απαντώντας σε ερώτησή μας, μιλώντας και ως γεωπόνος, μας είπε ότι “για τις ελιές αυτή η βροχή είναι ευεργετική. Είχε ανάγκη η ελαιοκαλλιέργεια από μια τέτοια βροχή, όχι ραγδαία, ποτιστική. Αν συνεχίσει έτσι, με αυτό το ρυθμό, είναι πολύ καλό για την ελαιοκαλλιέργεια και για τον υδροφόρο ορίζοντα”.
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι “ευτυχώς για τα σύκα που αυτό δεν έγινε μια εβδομάδα - 10 ημέρες πριν, γιατί τα προβλήματα θα ήταν πραγματικά μεγάλα”.
Γ.Σ.