Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 09:10

Με χειρόγραφες βεβαιώσεις οι μετακινήσεις για ελαιομάζεμα μέσα στην καραντίνα

Γράφτηκε από τον
Με χειρόγραφες βεβαιώσεις οι μετακινήσεις για ελαιομάζεμα μέσα στην καραντίνα

 

Οι εργασίες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα συνεχίζονται κανονικά και επομένως η ελαιοσυγκομιδή και η έκθλιψη του καρπού στα ελαιοτριβεία δεν είναι ανάμεσα στις δραστηριότητες που σταματούν από αύριο έως το τέλος του μήνα.

Οσο για τις μετακινήσεις προς και από το χωράφι και το ελαιοτριβείο, όπως φαίνεται θα γίνονται με χειρόγραφη βεβαίωση του απασχολούμενου αγρότη και με εργοδοτικές βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους.

«Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών»: Με αυτά τα λόγια απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την ελαιοσυγκομιδή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς είπε το απόγευμα: "Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη. Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους".

Αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να δοθούν από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες.

Θ.Λ.


NEWSLETTER