Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 09:04

Εντός της εβδομάδας η καταβολή της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

Γράφτηκε από την

 

 

Μέσα στην εβδομάδα, αύριο - μεθαύριο, πρόκειται να καταβληθεί η εξόφληση της βασικής, το πρασίνισμα και η αυξημένη σε ποσοστό φέτος ενίσχυση για τους νεαρούς γεωργούς κάτω των 40 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αγροτικές ιστοσελίδες, ολοκληρώνονται οι τελευταίες διορθώσεις και η δισκέτα με τους δικαιούχους αναμένεται να σταλεί στην τράπεζα αύριο το πρωί, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οι πρώτες αναλήψεις να ξεκινήσουν λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, από την Τράπεζα Πειραιώς. Σταδιακά θα μπουν τα χρήματα και στις υπόλοιπες τράπεζες, με στόχο, σύμφωνα με το agronews, από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου να αρχίσει και η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020.

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προγραμματίζει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων να δοθούν και οι ειδικές ενισχύσεις για το ελαιόλαδο συνολικού ποσού 126,3 εκ. ευρώ, καθώς και το πακέτο των 37,9 εκ. ευρώ για ελιές Καλαμών και κηπευτικά.

Να αναφερθεί ότι χθες έληξε η προθεσμία των ενστάσεων για τους ελαιοπαραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να τρέξει η διαδικασία της πληρωμής τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν μπει το 2021, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.