Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 10:10

Σταθερή στα 2,5 ευρώ η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον


Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία παραμένει σταθερή στα 2,5 ευρώ το κιλό, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 2,4 και 2,8 ευρώ το κιλό.


Στην Ισπανία το περασμένο επταήμερο οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου κυμάνθηκαν μεταξύ 2,25 και 4,5 ευρώ το κιλό, ενώ η μέση τιμή έπεσε από τα 2,59 στα 2,57 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία το περασμένο επταήμερο οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν μεταξύ 4,20 και 6,20 ευρώ το κιλό, ενώ η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 4,77 ευρώ το κιλό. Τέλος στην Τυνησία η μέση τιμή παρέμεινε σταθερή στα 2,40 ευρώ το κιλό.
Ο παραπάνω "χάρτης" των τιμών του έξτρα παρθένου ελαιολάδου διαμορφώνεται βάσει του παρατηρητηρίου του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και της εβδομαδιαίας έρευνας του ιταλικού Ινστιτούτου Υπηρεσιών Γεωργίας και Αγοράς Τροφίμων (ISMEA). Αναλυτικά οι τιμές ανά χώρα παρουσιάζονται στους πίνακες.
• (Οι Μεσσήνιοι έμποροι και συνεταιρισμοί που θέλουν να ενημερώνουν τους παραγωγούς για τις τιμές τους μπορούν να στέλνουν mail στη διεύθυνση lathanasis@gmail.com κάθε Τρίτη μέχρι τις 2 μ.μ.).


Θ.Λ.