Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 12:07

Συγκέντρωση αγροτών αύριο στην ΑΤΕ Πύλου

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση αγροτών αύριο στην ΑΤΕ Πύλου

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο Σουληνάρι συνεχίζονται και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα - Μπλόκου της περιοχής καλεί αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση έξω από την ΑΤΕ Πύλου καταγγέλλοντας το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Θα υπάρξει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο μπλόκο του Σουληναρίου.

 

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας:

  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  • ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ
  • ΑΣΧΕΣΗΣ,
  • ΕΠΑΡΚΗ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ    

Μέσα σε μια ημέρα ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος χαρίζει στην Τράπεζα Πειραιώς 8,5 δις τα οποία φορτώνει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, ενώ με το μισό περίπου ποσό θα μπορούσε η Αγροτική Τράπεζα να συνεχίσει να ανήκει στον ελληνικό λαό.

Μεταβιβάζει το υγιές τμήμα της τράπεζας στην Πειραιώς, ενώ το ζημιογόνο τμήμα της παραμένει  στο Δημόσιο.

Η Αγροτική Τράπεζαείναι ο βασικός δανειστής του αγροτικού πληθυσμού και έχει υποθηκευμένο μεγάλο ποσοστό της αγροτικής γης. Η εκχώρησή της στην Τράπεζα Πειραιώς ισοδυναμεί με στραγγαλισμό της χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα, από πλευράς του Κράτους, σε μια περίοδο ύφεσης που η πρωτογενής παραγωγή θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τους δανειολήπτες, είτε είναι αγροτικά νοικοκυριά είτε μικροεπαγγελματίες της περιφέρειας.

Χιλιάδες αγρότες και συνεταιρισμοί  θα χάσουν τις υποθηκευμένες  στην Αγροτική τράπεζα  περιουσίες τους,   με σοβαρές και επικίνδυνες επιπτώσεις για την αγροτική παραγωγή, δεδομένου ότι      μεγάλο μερίδιο των  δανείων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης ανόδου του κόστους παραγωγής σε σχέση με την καθήλωση και τη μείωση των τιμών  των αγροτικών προϊόντων που προσφέρονται στον παραγωγό.

Από τη μεταβίβαση της ΑΤΕ κινδυνεύουν με ιδιωτικοποίηση τρεις μεγάλες συνεταιριστικές μονάδες: ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ και ΔΩΔΩΝΗ. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να σταματήσει η αγροτική παραγωγή.Ιδιαίτερα η ΕΒΖ παίζει καθοριστικό ρόλο και έχει άμεση σύνδεση με την παραγωγή των ζαχαρότευτλων συμβάλλοντας στην αυτάρκεια της χώρας σε ζάχαρη. Ουσιαστικά με την επιχειρούμενη πώλησή της μεγαλώνει ο κίνδυνος να αγοραστεί για να κλείσει λίγο αργότερα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-ΜΠΛΟΚΟΥ


NEWSLETTER