Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 15:54

Επιστροφή παράβολου για εργάτες γης ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Γράφτηκε από την


Την άμεση επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ, σε όσους αγρότες επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό χωρίς τη δική τους ευθύνη, για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “το μάζεμα της ελιάς φτάνει στο τέλος της. Σε μια χρονιά με παρά πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, λόγω πανδημίας με τους εργάτες γης. Και με την προχειρότητα που αντιμετώπισε το υπουργείο, το όλο θέμα εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα. Και τους αγρότες που κάλεσαν εργάτες γης, να βγαίνουν οι χαμένοι για μια ακόμα φορά, αφού ενώ κατέβαλαν παράβολα ύψους 100 ευρώ έκαστο, για την απασχόληση μετακλητών εργατών γης, πολλοί τελικά απ’ αυτούς τους εργάτες δεν εισήλθαν στην Ελλάδα”.
Ο σύλλογος του Χανδρινού παρατηρεί πως “πρόκειται για το παράβολο ύψους 100 ευρώ που προκαταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που ήθελε να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται. Πολλοί αγρότες προσκάλεσαν εργάτες γης με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την πρόσκληση μετακλητών εργατών. Ομως, πολλοί από τους εργάτες είτε δεν εισήλθαν στην χώρα μας για εργασία, είτε δεν εργάστηκαν στον εργοδότη που τους προσκάλεσε, και σε πολλούς απαγορεύτηκε η είσοδός τους στην Ελλάδα. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αναλάβει το υπουργείο το θέμα των εργατών γης, χωρίς επιβάρυνση για τους αγρότες, αλλά αρνήθηκαν”.

(Φωτογραφία αρχείου)