Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 15:22

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για τη δίκη των 33 αγροτών

Γράφτηκε από την
Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για τη δίκη των 33 αγροτών

Τη δίκη 33 αγροτών της Μεσσηνίας στις 25 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Καλαμάτας, για κινητοποιήσεις τους το 2016, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.


Απαιτεί “να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων” και καλεί σε συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες την ημέρα της δίκης στα δικαστήρια.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “για μια ακόμα φορά στέλνουν στα δικαστήρια 33 αγρότες από τις κινητοποιήσεις του 2016. Το έγκλημά μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο να αγωνιστούμε για το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων μας, το φορολογικό, ασφαλιστικό και τα πολλά προβλήματα που μαζεύονται χρονιά με τη χρονιά και κάνουν την επιβίωσή μας όλο και δύσκολη. Η τρομοκράτηση της αγωνιζόμενης για την επιβίωση αγροτιάς δεν θα περάσει. Να καταλάβουν ότι τα αγροτοδικεία και όποια άλλα τρομοκρατικά μέτρα δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιζόμενη αγροτιά. Στους δρόμους του αγώνα μας βγάζει η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εμείς θα την παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες. Κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω”.


NEWSLETTER