Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 18:40

Τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού

Τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας με ανακοίνωσή του καλεί τους «συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και μέσα από αυτούς να αγωνιστούμε γιατί ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες, τίποτα δεν μας χαρίστηκε».

Ο σύλλογος διεκδικεί:
«- Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρόφων, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
- Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε βαμβάκι, λάδι, κηπευτικά και αλλού.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια.
- Επαρκή και ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπισή του δάκου.
- Άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.
- Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής για την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης.
- Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό».