Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 08:00

Συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου

 

Συλλαλητήριο σταφιδοπαραγωγών στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου, προκειμένου, όπως τονίζει, “να καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία του υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων μας”.

Η συντονιστική επιτροπή ζητεί “την απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών. Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να θέσει ένα τέλος στην οργανωμένη εκμετάλλευσή μας”.

Σε ανακοίνωση - πρόσκλησή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου επισημαίνει ότι αποφάσισε την οργάνωση του συλλαλητηρίου αφού “έλαβε υπόψη της: Α. Τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων όλων των Σταφιδικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου για απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως τη μόνη και αποτελεσματική λύση για τη στήριξη του σταφιδοπαραγωγού. Β. Τη μέχρι σήμερα επιδειχθείσα πλήρη αδιαφορία και ανοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη σταφιδική κρίση που οργανώνεται επί 7 μήνες από μια μικρή συντεχνία εμπόρων, με συνέπεια την κατάρρευση της τιμής της σταφίδας και την εξαθλίωση των σταφιδοπαραγωγών”.

Η συντονιστική επιτροπή ζητεί “την απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών” και σημειώνει: “Λέμε όχι στον διωγμό των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων. Λέμε όχι στη συντεχνία συμφερόντων που με την ανοχή του υπουργού μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση με τιμές πείνας. Λέμε όχι σε κερδοσκοπικά σενάρια σε βάρος μας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να θέσει ένα τέλος στην οργανωμένη εκμετάλλευσή μας”.

Η συντονιστική επιτροπή καλύπτει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τους σταφιδοπαραγωγούς της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας.


NEWSLETTER