Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 18:20

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα δακοκτονίας για Σάββατο και Δευτέρα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το πρόγραμμα δακοκτονίας για Σάββατο και Δευτέρα

Σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας συνεχίζονται αύριο Σάββατο, οι ψεκασμοί δακοκτονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου θα πραγματοποιηθούν σε Αντικάλαμο, Ασπρόχωμα, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Αλώνια, Ανεμόμυλο, Κέντρο, Κάμπο Αβίας, Σωτηριάνικα, Καλλιρρόη, Πολίχνη, Τρίκορφο, Καλλιθέα, Ευαγγελισμό, Πήδασο, Χατζή, Μάνεσι, Πεταλίδι, Βλαχόπουλο, Ελληνοεκκλησιά, Ηλέκτρα, Μάνδρα, Ζερμπίσια, Αχλαδοχώρι, Διόδια, Αβραμιού, Κουτίφαρη, Πελεκανάδα, Αιθαία, Ανθεια και Λογγά.
Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε Αντικάλαμο, Ασπρόχωμα, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Αλώνια, Ανεμόμυλο, Αρφαρά, Πήδημα, Θουρία, Αβία, Μικρή Μαντίνεια, Σωτηριάνικα, Τρίκορφο, Καλλιθέα, Ευαγγελισμό, Πήδασο, Χατζή, Πεταλίδι, Βλαχόπουλο, Πετρίτσι, Ζερμπίσια, Αχλαδοχώρι, Διόδια, Αβραμιού, Κουτίφαρη, Πελεκανάδα, Αιθαία, Ανθεια και Δάρα.
Οι παραγωγοί παρακαλούνται να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.
Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να επισημάνουν τα κτήματά τους περιμετρικά, ώστε να είναι διακριτά κατά τον ψεκασμό.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τους ψεκασμούς, μετατίθεται ο ψεκασμός την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Σε περιοχές με ελαιώνες της ποικιλίας "μαυροελιά" παρακαλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν το συνεργείο ψεκασμού σε περίπτωση συγκομιδής. Τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή 7 ημέρες για το σκεύασμα Decis και 14 ημέρες για το σκεύασμα Success.


NEWSLETTER