Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 21:03

"Ζεσταίνονται" τα τρακτέρ στη Μεσσηνία - Συγκέντρωση αγροτών σε Σουληνάρι και Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τρακτέρ στο σταθμό της Μεσσήνης και στο Σουληνάρι έχουν συγκεντρώσει αγρότες της Μεσσηνίας και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν οι αγροτικοί σύλλογοι πώς θα κινητοποιηθούν, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει, επιτέλους, λύσεις. Τονίζουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πιο σοβαρά από κάθε άλλη φορά, είναι προβλήματα επιβίωσης.

Στο Σουληνάρι άρχισαν να συγκεντρώθηκαν από σήμερα τρακτέρ αγροτών από την Πυλία. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού Κώστας Αποστολόπουλος παρατήρησε ότι “τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και αυτά μας βγάζουν στο δρόμο. Τόσα χρόνια δεν έχει λυθεί τίποτα και προστίθενται και άλλα προβλήματα στις πλάτες μας”.

Επεσήμανε το τεράστιο κόστος παραγωγής, την τριπλάσια αύξηση στα λιπάσματα και τις αυξήσεις σε όλα τα άλλα εφόδια που εκτινάσσουν το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ενώ και η όποια μικρή αύξηση, όπως στο ελαιόλαδο, εξανεμίζεται.

Ακόμα, επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση που δεν δίνει λύση στη σταφίδα και η άλλοτε δυναμική καλλιέργεια της περιοχής θα τελειώσει.

“Ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, που είναι αιτήματα επιβίωσης”, σημείωσε ο Κ. Αποστολόπουλος.

Ο αγρότης Βασίλης Κότσιρας από το Χανδρινού παρατήρησε ότι “δεν μπορώ να ζήσω”, γι’ αυτό βγαίνει στο δρόμο με το τρακτέρ, και τόνισε πως “το κύριο αίτημά μας είναι το κόστος παραγωγής, αλλά και το κόστος διαβίωσης. Δεν πάει άλλο, ήδη καθυστερήσαμε, θα το παλέψουμε”.

Στη Μεσσήνη τα τρακτέρ είναι συγκεντρωμένα στον σταθμό της πόλης. Την Τετάρτη σε γενική συνέλευση θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις των αγροτών της περιοχής για τον τρόπο που θα κινητοποιηθούν.

“Το κόστος παραγωγής ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά με το υψηλό πετρέλαιο, το ρεύμα, τα εφόδια, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές” παρατήρησε ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης Σπύρος Νικολόπουλος. Εκτίμησε ότι η σταφίδα πάει για ξεκώλωμα, καθώς το προϊόν βρίσκεται στις αποθήκες, κι έκανε λόγο για δυναμική κινητοποίηση και μπλόκο. Επεσήμανε ότι “ο κόσμος βρίσκεται σε αναστάτωση, βλέπει το πρόβλημα να τον αγγίζει στην τσέπη του” και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της κινητοποίησης, αφού “μέρα με τη μέρα γινόμαστε περισσότεροι”.

Γ.Σ.