Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 12:56

Αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Καλαμάτας

Στο κέντρο της Καλαμάτας έφθασαν πριν λίγη ώρα με τα τρακτέρ τους αγρότες από τη Μεσσήνη και της Πυλία.

Οι αγρότες της Πυλίας με τα τρακτέρ τους ξεκίνησαν από το μπλόκο Σουληναρίου και λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν στην Καζάρμα. Επειτα ενώθηκαν με τους αγρότες στο μπλόκο της Μεσσήνης και κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την Καλαμάτα.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες παρέταξαν δεκάδες τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Διοικητήριο.

“Διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουμε, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υποχωρούμε, αλλά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για να δοθούν πραγματικές λύσεις”, σημειώνουν οι σύλλογοι στο κάλεσμά τους για την κινητοποίηση και καλούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό “να αφήσουν τις συκοφαντίες κατά των αγροτών, να αποσύρουν τις δυνάμεις καταστολής από τα μπλόκα και να δώσουν λύσεις, αλλιώς δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα χωριά μας”.

Οι σύλλογοι που κινητοποιούνται, χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης κοροϊδία για τους αγρότες και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, εκτιμούν πως δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά τους και διεκδικούν: “Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης”.


NEWSLETTER