Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 21:05

Πρότυπος οικισμός για διαμονή εργατών γης από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Μεσσήνης Γαία”

Γράφτηκε από την

Για τη δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Μεσσήνης Γαία” και για τη στόχευσή της στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και το δίκαιο εμπόριο, ενημέρωσαν σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, ο πρόεδρος Βασίλης Μπουρνάς και τα μέλη Παναγιώτης Καλλιντέρης, Λάμπρος Στέφανος και Άγγελος Στριχάς.

Στη συνάντησή τους, συζητήθηκαν οι στόχοι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι η κατασκευή πρότυπου οικισμού για την διαμονή εργατών γης, η αξιοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας, όπως η αξιοποίηση των κλαδεμάτων της ελιάς για παραγωγή κομπόστ και όχι μόνο, καθώς και η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και προς την κατεύθυνση της μείωσης
των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Επίσης, συζητήθηκε και αίτημα για παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια και φιλοξενία δράσεων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Ο αντιπεριφερειάρχης αρχικά συνεχάρη τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις πρόσφατες βραβεύσεις σε εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο κι εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια κοινωνική επιχείρηση έχει μια τόσο πετυχημένη πορεία, τονίζοντας ότι “ως Περιφέρεια στηρίζουμε την φιλοσοφία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές και προωθούμε κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο interreg Europe”. Σημείωσε, ακόμα, ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη, αφενός στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και αφετέρου στην εξαγωγική δραστηριότητα βιολογικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.
Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλο επεσήμανε τους χαμηλούς δείκτες συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό 5% σε επίπεδο χώρας, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό του 20 %, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέγγισης του ευρωπαϊκού ποσοστού.