Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 08:27

Ξεκινούν οι εξαγωγές καρπουζιού από Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν οι εξαγωγές καρπουζιού από Τριφυλία

 

Να προχωρούν σε αναγγελία διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών καλεί τους εξαγωγικούς φορείς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας  καθώς ξεκινούν οι εξαγωγές καρπουζιών από την περιοχή.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «ενόψει της έναρξης των εξαγωγών καρπουζιού, που εφέτος καθυστέρησε λόγω των καιρικών συνθηκών, και στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας μαζί σας, σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις της ύπαρξης αναγγελίας διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του minagric.gr -> Ψηφιακές Υπηρεσίες -> Αναγγελία διακίνησης οπωροκηπευτικών, προκειμένου να αποστείλετε προϊόντα σε χώρες της Ε.Ε,  και σε τρίτες χώρες.

Επίσης απαιτείται η τήρηση της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας ως προς τη σήμανση των προϊόντων και ειδικότερα η αναγραφή στις συσκευασίες των προϊόντων που συσκευάζετε ή εμπορεύεστε σε γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλων των στοιχείων όπως:

Η επωνυμία της επιχείρησής, σας η διεύθυνση τη επιχείρησης ή τα στοιχεία επικοινωνίας της, το είδος του προϊόντος, η ποικιλία αυτού, η ποιοτική κατηγορία, η περιοχή και η χώρα προέλευσης και ο αριθμός GR της επιχείρησής σας.

Η μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω σε επόμενο έλεγχο, θα επισύρει την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 23 του κυρωτικού νόμου 5235/2014 (ΦΕΚ Α’ 32/11-2-2014).

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην προώθηση των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Κ.Μπ. 


NEWSLETTER