Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 09:21

Ουρές χθες για την επιδότηση

Γράφτηκε από τον

Γέμισε κόσμο χθες το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς  - ΑΤΕ στην Καλαμάτα, που έσπευσε να πάρει τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης, της επιδότησης, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Εκτιμάται ότι η κίνηση ήταν τριπλάσια από μια συνηθισμένη μέρα, καθώς εξυπηρετήθηκαν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ η φυσιολογική κίνηση είναι στο 1/3. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, επειδή τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κόσμος σήκωσε χρήματα με κάρτες το Σαββατοκύριακο και τα ΑΤΜ χθες το πρωί είχαν ξεμείνει από λεφτά.
Στα αρνητικά της υπόθεσης, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, είναι ότι ο ΟΓΑ παρακράτησε τελικά χρήματα από την επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούσαν οι παραγωγοί.
Ο κόσμος έσπευσε να πάρει τα χρήματα της επιδότησης, για να καλύψει όσες από τις συνεχείς και αυξημένες ανάγκες του μπορεί. Παραγωγοί μας επεσήμαναν πως θα πληρώσουν τη ΔΕΗ, την Εφορία, το χαράτσι, το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει. «Και τι δε θα πληρώσω», μας είπε ένας ηλικιωμένος και οι συνομιλητές του συμπλήρωσαν: «Θα πληρώσω το ρεύμα για να μη μου το κόψουν, μαζί με το χαράτσι» ο ένας και ο άλλος: «Θα τα σηκώσουμε όλα για να τα δώσουμε όπου χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε. Τώρα δεν έχουμε άλλα».