Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 07:45

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Νεστάνη, πορεία στην Τρίπολη

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών απ' όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα διόδια Νεστάνης, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου.

Οι αγρότες με τρακτέρ, κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα -πολλά από αυτά γεμάτα πορτοκάλια που μένουν αδιάθετα γιατί δεν υπάρχει εξαγωγή- έφτασαν από όλους τους νομούς. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι κυρίως από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, άπλωσαν πανό στα διόδια που έγραφαν: «Βουλευτές ξυπνάτε, οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Οχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Οχι στην εξαθλίωση» και διαμαρτύρονταν, ζητώντας κατά βάση, η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο σημείο παρατάχθηκε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ένταση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά με χαμηλές όμως ταχύτητες, καθώς οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν διόδια, ενώ μοιράζονταν φυλλάδια και πορτοκάλια σε συσκευασίες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ ήταν ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο, αφού συνεχώς κατέφθαναν αγρότες μέχρι και από την περιοχή της Αιγιαλείας.

Αργά το μεσημέρι οι αγρότες αποχώρησαν από τα διόδια Νεστάνης, κατευθύνθηκαν στην Τρίπολη, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κεντρικό κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σήμερα με τα πόδια, αύριο με τρακτέρ, αν δεν αρθούν τα μέτρα θα γίνει Κιλελέρ». Πέταξαν πορτοκάλια στην είσοδο του κτηρίου και τον δρόμο, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, από τον οποίο ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απόσυρση, κυρίως, των φορολογικών ρυθμίσεων.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, ο οποίος δήλωσε την συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες.