Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 13:52

Αντιπροσφορά για τις εγκαταστάσεις της Ενωσης Mεσσηνίας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας κατέθεσε προσφορά, καλύτερη οικονομικά απ’ αυτή που εγκρίθηκε στη γενική συνέλευση της Ενωσης, και ζητεί να αναλάβει αυτός τη διαχείριση των εγκαταστάσεων της οργάνωσης στη Θουρία.

 

Αυτό δήλωσε στην "Ε" ο πρώην πρόεδρος του συνεταιρισμού Μιχάλης Αντωνόπουλος - νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι οι εγκαταστάσεις και τα σήματα της Ενωσης να παραμείνουν σε συνεταιριστικά χέρια.

Ο κ. Αντωνόπουλος μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την έγγραφη πρόταση που κατέθεσαν στην Ενωση, προσφέρουν «110.000 ευρώ (από 100.000 ευρώ που προσφέρει ο ιδιώτης) και 5 λεπτά παραπάνω σε λάδι και ελιά. Παρατήρησε πως επιδιώκουν να συγκεντρώνουν και να εμπορεύονται όλο το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα του Νομού.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 28 του μήνα, στις 11 το πρωί, στο "Rex", καλούν όλους τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας, σε συνάντηση για να συζητήσουν και να τολμήσουν από κοινού το εγχείρημα της διαχείρισης εγκαταστάσεων και σημάτων της Ενωσης.

«Εχουμε νόμιμο δικαίωμα. Δεν έχουμε αποποιηθεί τη μερίδα και όλα όσα έχουμε από την πρώην ΕΑΣ», είπε ο Μ. Αντωνόπουλος. Και πληροφόρησε ότι το έγγραφό τους το έχουν κοινοποιήσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Τράπεζα Πειραιώς (διάδοχο της πρώην ΑΤΕ) και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

 

Γ.Σ.