Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 22:21

Διαδικασίες εξπρές για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών

Γράφτηκε από τον
Διαδικασίες εξπρές για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών

 

Διαδικασίες εξπρές για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών ανακοίνωσε χθες ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Ιατρίδης που επισκέφθηκε την περιοχή της Τριφυλίας και πιο συγκεκριμένα το Φιλιατρινό φράγμα.

Τόνισε πως μέσα σε 5 μήνες θα μπορούν να πάρουν το πριμ πρώτης εγκατάστασης που θα είναι το 70% και μέχρι 20.000 ευρώ, όταν μέχρι τώρα περνούσαν μέχρι και 18 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ιατρίδης σημείωσε: «Στο επόμενο διάστημα 190 νέοι και νέες από 18-40 ετών στη Μεσσηνία θα μπορούν να πάρουν το πριμ πρώτης εγκατάστασης, το 70%, μέχρι 20.000 ευρώ με διαδικασίες εξπρές. Δηλαδή αν κάποιος νέος ξεκινά μια αγροτική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση θα πάρει αυτό το μπόνους για να προχωρήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο. Αυτά πλέον γίνονται σε χρόνους ρεκόρ. Την προηγούμενη φορά που έτρεξε το πρόγραμμα νέων αγροτών χρειάστηκαν 18 μήνες για να δοθεί η πρώτη δόση, τώρα μέσα σε 5 μήνες ολοκληρώνουμε και δίνουμε το πριμ αυτό. Εμπλουτίζουμε με νέους ανθρώπους την ελληνική γεωργία και θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επωφεληθούν και από άλλα προγράμματα μέσα στην επόμενη περίοδο, δηλαδή από σχέδια βελτίωσης. Αυτό που θα δούμε στο επόμενο διάστημα και στην Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετικό».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER