Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 14:44

Πάγωμα εισφορών για τους πλημμυροπαθείς ζητεί ο Μανιάτης 

Γράφτηκε από την
Πάγωμα εισφορών για τους πλημμυροπαθείς ζητεί ο Μανιάτης 

 

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ζητεί από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο το πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα χρόνο. Το αίτημα αφορά στην ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων του νομού από την θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημ. Μανιάτη αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια των πιο πάνω σχετικών επιστολών μας και δεχόμενοι καθημερινά οχλήσεις από τις επιχειρήσεις-μέλη μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε (καθ’ όσον αύριο είναι τέλος του μήνα) τι θα ισχύει για το θέμα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για τις πληγείσες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, καθώς σχετική απόφαση για 6μηνη παράταση όσον αφορά τα φορολογικά έχει ήδη ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό.

Επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων:

Πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα (1) έτος.

Οσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα (1) έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις.

Ενημέρωση των ασφαλιστικών φορέων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ασφαλιστικές ενημερότητες στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση.  

Αναμένοντας άμεσα τις ενέργειές σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων». 


NEWSLETTER