Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 16:44

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ζητούν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο 

Γράφτηκε από την

Με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξανδρο Χαρίτση και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης ζητεί την παράταση ως τον Σεπτέμβριο της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων για τους επαγγελματίες λόγω των πλημμυρών που λήγει στις 7 Μαρτίου. 

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Μανιάτη, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές Μεσσηνίας και την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αναφέρει τα εξής:

 «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, θέλω να ευχαριστήσω ξανά για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου σας που αποφάσισε την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 7 Μαρτίου 2017 λόγω της θεομηνίας που έπληξε τον Νομό Μεσσηνίας την 6η Σεπτεμβρίου 2016. Είναι γνωστό ότι η χειμερινή περίοδος δεν δίνει την δυνατότητα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις. Ζητούμε την κατανόησή σας στο αίτημά μας για αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 7 Σεπτεμβρίου του 2017, διότι πιστεύουμε ότι η καλοκαιρινή περίοδος που αρχίζει από Απρίλιο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επειδή η αρχική απόφαση του υπουργείου σας δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ευελπιστούμε στην κατανόηση και θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας».