Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 02:10

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος αναδείχτηκε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε μια δύσκολη επικράτηση απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα του Γιώργου Γκούμα.

Πρόκειται για τον νεότερο σε ηλικία πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Αυτό επιβεβαιώνεται από την εκλογική επιτροπή, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στο τελευταίο τμήμα (Παροχής Υπηρεσιών - Επαγγελματικό).

Δείτε τους 12 συμβούλους που εκλέγονται από την παράταξη Ξυγκώρου, αλλά και τους 9 που εκλέγονται από την παράταξη Γκούμα

 

Οι κάλπες έκλεισαν με ολιγόλεπτη παράταση λόγω της αυξημένης προσέλευσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τελικά συνολικά ψήφισαν 900 περίπου λιγότερα μέλη του Επιμελητηρίου, απ’ όσα στις εκλογές του 2011, οπότε η προσέλευση είχε ξεπεράσει τα 2.800 άτομα.

Στη Μεσσηνία ψήφισαν συνολικά 1.904 μέλη, εκ των οποίων 1.648 στην Καλαμάτα (553 το Σάββατο, 1.095 την Κυριακή), 103 στην Πύλο και 153 στην Κυπαρισσία.

Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος λίγο μετά την οριστικοποίηση της επικράτησής του δήλωσε: 

“Πραγματικά νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι έστω και σε μικρό προεκλογικό αγώνα η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας ανταποκρίθηκε στο μήνυμά μας. Φυσικά δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η συμμετοχή ήταν μικρή. Στοίχημά μας για την επόμενη μέρα, που θέλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, είναι να καταφέρουμε να φέρουμε τον επιχειρηματία κοντά πάλι στο σπίτι του, κι εμείς θα πάμε δίπλα του”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκούμας τόνισε: 

"Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και συμμετέχουμε στη νέα διοίκηση για να τιμήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τους ανθρώπους, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας επέλεξαν".

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανά τμήμα:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ

Έλαβαν 265 ψήφους η παράταξη Ξυγκώρου και 199 η παράταξη Γκούμα.

ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

Ελαβαν 42 ψήφους η παράταξη Ξυγκώρου και 25 η παράταξη Γκούμα.

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ)

Ελαβαν 202 ψήφους η παράταξη Ξυγκώρου και 140 ψήφους η παράταξη Γκούμα 

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ελαβαν 72 ψήφους η παράταξη Γκούμα και 37 η παράταξη Ξυγκώρου. 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ελαβαν 44 ψήφους η παράταξη Ξυγκώρου και 22 η παράταξη Γκούμα. 

ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)

Ελαβαν 412 ψήφους η παράταξη Ξυγκώρου και 369 η παράταξη Γκούμα. 

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Βαγγέλης Ξυγκώρος: 1.004

Γιώργος Γκούμας: 827


NEWSLETTER