Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 18:14

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συντηρεί τα οχήματα του Συλλόγου Μάνης "Γαία"

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συντηρεί τα οχήματα του Συλλόγου Μάνης "Γαία"

To Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα επισκευάζει και θα συντηρεί το στόλο του Συλλόγου Μάνης "Γαία".

Αυτό αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας Θεόδωρος Καλογερόπουλος με τον διοικητή της "Γαίας" Κώστα Ξυδέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ξυδέας αναφέρθηκε σε περιστατικά στα οποία έχει κληθεί η ομάδα του να επέμβει και να βοηθήσει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη για πόρους οι οποίοι θα βοηθήσουν στη συνέχιση του δύσκολου αλλά αναγκαίου έργου τους.

Ο Σύλλογος «Γαία» ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε περιπτώσεις Πολιτικής Προστασίας, όπως η πυρόσβεση (αστική και δασική), η παροχή πρώτων βοηθειών, ο απεγκλωβισμός από οχήματα, οι σεισμικές καταστροφές, τα θαλάσσια ατυχήματα, η έρευνα και διάσωση (σε βουνό και θάλασσα) κ.ά. Η πλειοψηφία των εθελοντών είναι σπηλαιολόγοι και εξειδικεύονται στη σπηλαιοδιάσωση αλλά και τη διάσωση σε φαράγγια, με άρτια συντηρημένο και ικανοποιητικό εξοπλισμό για όλα τα παραπάνω περιστατικά.