Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 14:11

Ψήφισμα σε Παυλόπουλο για μουσείο Αγώνα του ’21 στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

 

Ψήφισμα για τη δημιουργία μουσείου και θεματικού πάρκου του Αγώνα του ’21 στην Τρίπολη επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την παρουσία του στην αρκαδική πρωτεύουσα προχθές Κυριακή, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 197η επέτειο από την Αλωση της Τριπολιτσάς το 1821.

Το ψήφισμα επιδόθηκε σε συνάντηση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα, καθώς και τους αντιπροέδρους του φορέα Γιάννη Τρουπή και Παρασκευά Κατσικερό, παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή.

Οπως σημειώνεται σχετικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στη δημιουργία μουσείου τόνισε πως “το Επιμελητήριο παρεμβαίνει με εποικοδομητικό τρόπο στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου”, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως εντυπωσιάστηκε από την πρωτοβουλία, καθώς τα Επιμελητήρια συνήθως επικεντρώνονται σε επιχειρηματικές και οικονομικές δράσεις.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε “ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας” σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει “σειρά καθοριστικών συναντήσεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων (Δήμος Τρίπολης και Επιμελητήριο Αρκαδίας) στο Προεδρικό Μέγαρο για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του μουσείου”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής παρουσίασε στον Προκόπη Παυλόπουλο τη μακέτα ανάπλασης της πλατείας Αρεως και της γύρω περιοχής.