Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 09:49

Διαβουλεύσεις Δέδε με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρουσία στελεχών ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς ΜΜΕ

Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και συζήτησε με τα μέλη της διοίκησής του για όλα τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν στη Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δέδες συνοδευόταν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ασημακόπουλο και Χαρά Κιουρή, και επισήμως δεν επισκέφθηκε το Επιμελητήριο με την ιδιότητα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δέδες έχει... εκκρεμότητες στη Μεσσηνία, τις οποίες πρέπει να λύσει πριν κατέλθει στον προεκλογικό στίβο - αφού όχι μόνο η επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και οι περισσότεροι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στις δημοπρατήσεις των έργων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα. Εκτός όμως από τα δύο αυτά έργα, στη Μεσσηνία εκκρεμούν ακόμα η αναβάθμιση-ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η αξιοποίηση του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της μαρίνας Πύλου. Αν στην "ατζέντα" προστεθεί και η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, γίνεται κατανοητό για ποιους λόγους ο κ. Δέδες συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μακριά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από τις εκλογικές προσδοκίες του κ. Δέδε από τη Μεσσηνία, το υπουργείο Υποδομών οφείλει στους Μεσσηνίους συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα του νομού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα οι υποσχέσεις έχουν αθετηθεί, καθώς έχουν χαθεί τουλάχιστον 3 χρόνια χωρίς να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος για τις μεγάλες υποδομές της Μεσσηνίας. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «πρόοδος» η χθεσινή επίσκεψη του γραμματέα Υποδομών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αφού αυτή έπρεπε να έχει γίνει από τους πρώτους μήνες της κυβερνητικής τετραετίας και όχι κατά την προεκλογική περίοδο.

Θ.Λ.