Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 07:53

190 επιχειρήσεις στην “Πελοπόννησος EXPO”, που εγκαινιάστηκε χθες στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

 

Τις πύλες της άνοιξε χθες βράδυ η έκθεση “Πελοπόννησος EXPO”, που διοργανώνεται από τα 7 Επιμελητήρια στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, όπου παρουσιάζουν τη δράση τους 190 επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για “γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του ελληνικού λαού και της επιχειρηματικότητας μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης” και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, που έως τώρα έχει λάβει η κυβέρνηση για την “εξασφάλιση νέου πεδίου επιχειρηματικής δράσης”. Παράλληλα στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η φετινή έκθεση έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από τις 3 προηγούμενες, που είχαν γίνει από το 2016 σε Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία, “γεγονός που αποτυπώνει τη δυναμική της περιοχής και δίνει αισιοδοξία”.

Νωρίτερα, τόσο τους εκθέτες όσο και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, κάνοντας αρχικά μία ιστορική αναδρομή στην πορεία της έκθεσης από το 2016 με ειδική αναφορά στη συνεισφορά του τότε προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα. Στάθηκε ιδιαιτέρως στη “συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης, που παρουσιάζει τις πιο αντιπροσωπευτικές υπηρεσίες και προϊόντα της Πελοποννήσου”, ενώ χαρακτήρισε “απαραίτητη τη συνένωση δυνάμεων για την πρόοδο και την ευημερία σε κάθε τομέα”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος τόνισε ότι η έκθεση ως θεσμός βοηθάει στο “να αξιοποιηθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας”, ενώ έκανε λόγο για δυναμικές επιχειρήσεις που κερδίζουν μέρα με τη μέρα το στοίχημα της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”.

Αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη προώθησης σημαντικών ζητημάτων, όπως βελτίωση υποδομών, διαχείριση απορριμμάτων, έλευση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο κ.ά. και ζήτησε από όλους τους φορείς στοχευμένη συνεργασία με ξεκάθαρους ρόλους και ατζέντα”.

Στη δική του ομιλία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προανήγγειλε συνάντηση που θα έχει στις 25 Νοεμβρίου με τον κ. Βορίδη για το αρδευτικό πρόβλημα της Πελοποννήσου. Αναφερόμενος στην έκθεση επεσήμανε ότι καταδεικνύει τον “δυναμισμό των επιχειρήσεων της περιοχής” και αναρωτήθηκε “γιατί ενώ σε αυτό τον τόπο έχουμε τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση”, αφήνοντας σαφείς πολιτικές αιχμές για την απελθούσα περιφερειακή διοίκηση.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί από όλη την Πελοπόννησο.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό σήμερα και αύριο 4 μ.μ. - 9 μ.μ. και Σαββατοκύριακο 10 π.μ. - 9 μ.μ. και φιλοξενείται στο κτήριο ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.