Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 15:10

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Γράφτηκε από την
Στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πλέον θα μπορούν να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό του Πτωχευτικού Νόμου και τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Με σκοπό να μην αποκλειστούν δανειολήπτες με δάνεια εγγύησης Δημοσίου από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του νέου Πτωχευτικού Νόμου, μετά από αιτήσεις των Επιμελητηρίων των νομών που έχουν δανειολήπτες με πυρόπληκτα εγγυημένα δάνεια, το υπουργείο Οικονομικών τροποποιεί με νομοσχέδιο τον Πτωχευτικό Νόμο και πλέον θα μπορούν να ενταχθούν και τα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία είναι σε καθυστέρηση.

Το ύψος αυτών ανέρχεται περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συστηματικά αποφεύγουν να εντάξουν σε καθεστώς ρυθμίσεων τη πλειοψηφία των συγκεκριμένων δανείων, δικαιολογώντας την εν λόγω πολιτική με την πρόφαση ότι θα απεμπολήσουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Πλέον οι δανειολήπτες αλλά και οι εγγυητές των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τα χρέη
που τους βαρύνουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και με τον νέο Πτωχευτικό Νόμο, χωρίς παράλληλα οι τράπεζες να χάνουν την απαίτηση που έχουν από το κράτος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER