Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 08:57

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Η διαδικασία αποζημίωσης οφείλει να είναι άμεση»

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Η διαδικασία αποζημίωσης οφείλει να είναι άμεση»

 

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του καλεί τους επιχειρηματίες "να δηλώσουν την όποια ζημία έχουν υποστεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας ή να καλέσουν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να ενημερώσουμε τις αρμόδιες επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών".

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι "η διαδικασία αποζημίωσης οφείλει να είναι άμεση, αφού οι συνέπειες ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα θα επηρεάσουν μετά βεβαιότητας την οικονομία της Μεσσηνίας στο άμεσο μέλλον".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: "Μετά τις δύσκολες ημέρες που βίωσε ο νομός και η χώρα μας από την πύρινη λαίλαπα, η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που έχει προκαλέσει καθιστούν αναγκαία την παροχή ουσιαστικής και άμεσης στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενίσχυση η οποία επιβάλλεται να είναι ολοκληρωμένη και καθολική, με στόχο να μην χαθεί ούτε μία επιχειρηματική δραστηριότητα εξαιτίας των πυρκαγιών, με ταυτόχρονη κήρυξη ως πυρόπληκτων των νομών που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα των πυρκαγιών το κύμα αλληλεγγύης από φορείς και πολίτες είναι έντονο και μαζικό, μιας και προτεραιότητα όλων μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους δοκιμάζονται αυτές τις στιγμές. Ιδίως για τις αγροτικές, κτηνοτροφικές και τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, όπου εκτιμούμε μεγάλες απώλειες στον παραγόμενο πλούτο του νομού μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαία η πλήρης αποζημίωση φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, εξοπλισμού και κτηριακής υποδομής, καθώς και η αποζημίωση των κατεστραμμένων προϊόντων, όπου αυτή υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αποζημίωσης οφείλει να είναι άμεση, αφού οι συνέπειες ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα θα επηρεάσουν μετά βεβαιότητας την οικονομία της Μεσσηνίας στο άμεσο μέλλον. Προς τούτο, καλούμε τους συναδέλφους επιχειρηματίες να δηλώσουν την όποια ζημία έχουν υποστεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας ή να καλέσουν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να ενημερώσουμε τις αρμόδιες επιτροπές για τη καταγραφή των ζημιών. Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών και στην ταχύτερη δυνατή αναδιοργάνωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πληγεισών περιοχών, αλλά σύντομα θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και προφανώς το σχεδιασμό για το μέλλον, γιατί η καταστροφή έγινε, η ζημία όμως έπεται".


NEWSLETTER