Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:45

Στελέχη της Πρεσβείας της Ινδίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Στελέχη της Πρεσβείας της Ινδίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Nirmesh Kumar βρέθηκε χθες μαζί με συνεργάτες του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Βαγγέλη Ξυγκώρο, μελών της διοίκησης του και επιχειρηματιών του Νομού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προώθηση και ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, η ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης των δύο χωρών. Η στήριξη των επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας, καθώς και η τουριστική συνεργασία και προώθηση προϊόντων.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε κλάδους κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων, όπως τρόφιμα και ποτά, βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα κ.α., καθώς και στη διερεύνηση ευκαιριών στον κλάδο του τουρισμού.

Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται για τη Μεσσηνία ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στην Ινδική αγορά μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Ο κ. Nirmesh Kumar αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, έκανε αναλυτική παρουσίαση της Ινδικής Οικονομίας, σημείωσε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχονται για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Ο κ. Ξυγκώρος ανέφερε πως επιχειρηματικές συναντήσεις διευκολύνουν περαιτέρω την γνώση, την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων, αλλά και τα σημεία σύγκλησης των δύο οικονομιών. Υπογραμμίζοντας πως η Ινδία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, αποτελεί μια σημαντική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, όπου επιβάλλεται τάχιστα να αναπτυχθούν εμπορικά κανάλια επικοινωνίας αμοιβαίου συμφέροντος.


NEWSLETTER