Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 08:29

Απαλλαγή από τέλη για τα ακίνητα αυτοκίνητα ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Απαλλαγή από τέλη για τα ακίνητα αυτοκίνητα ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την απαλλαγή τελών κυκλοφορίας οχημάτων για την περίοδο που αυτά παραμένουν σε ακινησία ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του προέδρου του Δημήτρη Μανιάτη προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο Δ. Μανιάτης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Οπως γνωρίζετε, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία είναι ζωτικής σημασίας η οποιαδήποτε προσπάθεια ελάφρυνσης των οικονομικών βαρών των επιχειρήσεων. Την προηγούμενη χρονιά, το 2014, εφαρμόστηκε η διάταξη για πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονταν εκτός κυκλοφορίας. Η ρύθμιση αυτή απάλλαξε εκατοντάδες επιχειρήσεις από ένα σημαντικό οικονομικό κόστος και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και κατ’ επέκταση και στην περιοχή της Μεσσηνίας, λόγω της εποχικότητας και του μεγάλου αριθμού εποχικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1110/2014, η οποία έθετε σε εφαρμογή τις διατάξεις της παραγράφου 4, του άρθρου 33, του Ν. 4258/2014 (ΦΕΚ Α΄94), η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2014, οχημάτων που ευρίσκοντο σε κατάσταση ακινησίας να γίνονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους από την άρση της ακινησίας. Ζητούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε η εν λόγω ρύθμιση, δηλαδή τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για την άρση ακινησίας, να παραμείνουν για το έτος 2015 (και σε μόνιμη βάση), ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας, μετά την άρση της ακινησίας, προς όφελος της οικονομίας».