Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 18:39

Παράταση για τα πυροδάνεια λόγω θεομηνίας ζητάει το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας ζητά με επιστολή του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία, προ δεκαημέρου.

 

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, «αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων ήταν πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές σε υποδομές, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και περιουσίες. Οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα αλλά οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, έρχονται αντιμέτωποι και με την μανία της φύσης».

Υπογραμμίζεται ότι, στις επιχειρήσεις της περιοχής η ζημιά που έχει επέλθει στην δραστηριότητά τους και στην οικονομική τους κατάσταση είναι ανεπανόρθωτη και «η αναπάντεχη καταστροφή έρχεται να προστεθεί στα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες ταλανίζονται επιπλέον και από το θέμα των "πυρόπληκτων'' δανείων», που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

 

Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, λόγω των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, ζητά από τον υπουργό την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων «σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας, ώστε να γίνει ευχερής η αποπληρωμή τους, χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «παρακαλούμε για την κεφαλαιοποίηση των σημερινών οφειλών, την δεκαπενταετή επιπλέον παράταση αποπληρωμής τους, με έναρξη πρώτης καταβολής την 01/01/2018 και υποχρεωτικότητα της ως άνω ρύθμισης για τις τράπεζες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ