Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 12:26

Αντλία Θερμότητας – Λέβητας Υγραερίου: Σημειώσατε Χ

Γράφτηκε από την

Πλησιάζοντας ο χειμώνας και με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, έχουμε αρχίσει όλοι να σκεφτόμαστε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Δύο από τις επιλογές που όλοι έχουμε ακούσει είναι η αντλία θερμότητας και ο λέβητας υγραερίου.

Η μεν πρώτη επιλογή έχει υψηλό βαθμό απόδοσης και χαμηλό κόστος λειτουργίας αλλά υψηλό κόστος κτήσης και συνδυάζεται δύσκολα με τα κλασσικά θερμαντικά σώματα, ενώ η δεύτερη παρά το χαμηλό κόστος αρχικής κτήσης έχει σχετικά μεγαλύτερο κόστος χρήσης. Πλέον η Daikin με το υβριδικό σύστημα θέρμανσης που έχει αναπτύξει, καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα και των δύο αυτών λύσεων και ταυτόχρονα να εκμηδενίσει τα μειονεκτήματά τους.

Το υβριδικό σύστημα της Daikin, αποτελείται από μια αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και ένα λέβητα υγραερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης των καυσαερίων. Η αντλία θερμότητας αναλαμβάνει την παραγωγή του ζεστού νερού για την θέρμανση, όταν αυτό είναι ενεργειακά πιο προσοδοφόρο, με βαθμό απόδοσης που φθάνει το 5,04 (αυτό σημαίνει ότι για κάθε 5,04kW ενέργειας που χρησιμοποιούμε καταναλώνουμε μόλις 1kW ηλεκτρικής ενέργειας). 

Όταν οι ανάγκες για θέρμανση αυξηθούν, τότε στην παραγωγή ζεστού νερού συμβάλλει και ο λέβητας υγραερίου, διατηρώντας την απόδοση στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο. Τέλος, σε περίπτωση αρκετά αυξημένων αναγκών, όπου η λειτουργία της αντλίας θερμότητας είναι αντιοικονομική, ο λέβητας αερίου παράγει από μόνος του το απαιτούμενο ζεστό νερό με ιδιαίτερο υψηλό βαθμό απόδοσης λόγω της τεχνολογίας συμπύκνωσης των καυσαερίων που ενσωματώνει.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από το λέβητα υγραερίου. Για τον λόγο αυτό ο λέβητας ενσωματώνει ένα ανεξάρτητο εναλλάκτη, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη απόδοση και τελείως ανεξάρτητη λειτουργία από το σύστημα θέρμανσης. 

Βάση συγκριτικών μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί η λειτουργία του υβριδικού συστήματος της  Daikin είναι οικονομικότερη κατά 35% από ένα απλό λέβητα υγραερίου και 20% οικονομικότερη από ένα λέβητα αερίου με συμπύκνωση καυσαερίων.

Τέλος, για την λειτουργία του καυστήρα υγραερίου δεν απαιτείται η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης, αλλά αρκεί η δημιουργία μιας συστοιχίας δύο – τριών φιαλών υγραερίου, αφού η κατανάλωση υγραερίου, ειδικά στην περιοχή μας, αναμένεται να είναι μειωμένη.

Η εταιρεία FourSeasons Klimaengineering, ως Blue Dealer της Daikin, έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού, προσαρμοσμένο πάντα στις δικές σας ανάγκες. Πραγματοποιήστε μια επίσκεψη στο κατάστημά μας ώστε να σχεδιάσουμε μαζί το κλίμα που σας ταιριάζει!