Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 09:45

Καλαμάτα: Πολιορκία από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες στην Αριστομένους

Καλαμάτα: Πολιορκία από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες στην Αριστομένους

Πάνε 30 χρόνια από τότε που ο Δήμος Καλαμάτας έγινε ιδιοκτήτης των κτηρίων που στέγαζαν τα ξενοδοχεία «Αχίλλειον» και «Βασιλικόν» στην οδό Αριστομένους.

Ηταν μια δωρεά στη σεισμόπληκτη πόλη από τον ΕΟΤ, και από τότε το πρώτο ακίνητο έμεινε στην κατάσταση που αγοράστηκε. Στον όροφο δεν έγινε τίποτα κι άρχισε η φθορά και η κατάρρευση, ενώ στο ισόγειο υπάρχουν δύο καταστήματα.

Τα χρόνια πέρασαν και η Αριστομένους είναι πλέον ένας όμορφος και εμπορικά ελκυστικός πεζόδρομος που βρίσκεται σε τροχιά αξιοποίησης όλων των δημοτικών και ιδιωτικών κτηρίων, σε συνεργασία με μεγάλες εμπορικές φίρμες.

Το ακίνητο του «Αχιλλείου» προορίζεται να βγει από το Δήμο Καλαμάτας σε διαγωνισμό για εμπορική αξιοποίηση και ήδη ετοιμάζεται η σχετική διακήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες από μεγάλα μεσιτικά γραφεία, ήδη έχει εκφραστεί αρχικό ενδιαφέρον από 3-4 γνωστές αλυσίδες. Η αξιοποιήσιμη επιφάνεια είναι περίπου 1.400 τ.μ. κατανεμημένη σε υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και α' όροφο.

Πιο κάτω βρίσκεται το ακίνητο Δημητρούλια που κάποτε στέγαζε στον όροφο το ξενοδοχείο «Ακρόπολις» και στο ισόγειο ήταν παλαιά το πρώτο κατάστημα ενδυμάτων του ιδρυτή της εταιρείας «Κωτσόβολος» πριν μεταπηδήσει και μεγαλουργήσει στα ηλεκτρικά είδη. Οι ιδιοκτήτες έχουν έλθει σε συμφωνία με την φίρμα ενδυμάτων FUNKY BUDDHA και σύντομα θ' αρχίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων.

Απέναντι βρίσκεται το πολυσυζητημένο κτήριο Αλειφέρη που αγοράστηκε μέσω ΤΑΙΠΕΔ από την τεχνική εταιρεία Γεωργόπουλου, με την οποία γίνονται αυτό τον καιρό οι διαδικασίες οριστικής μεταβίβασης. Και αυτό το ακίνητο προορίζεται να στεγάσει όποια αλυσίδα ενδιαφερθεί. 

Ακριβώς πίσω -Αναπλιώτη και Σφακτηρίας- το κτήριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας διατίθεται προς πώληση από την ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών που ετοιμάζουν σχετικές προσφορές.

Επίσης όπως είναι ήδη γνωστό στο κτήριο Ανδρεάκου, απέναντι από το παλιό δημαρχείο, θα στεγαστεί η γνωστή αλυσίδα ενδυμάτων STRADIVARIUS και σύντομα θ' αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Τέλος, επίκειται η λειτουργία μεγάλου καταστήματος στο λιμάνι από τη δανέζικη εταιρεία ειδών οικιακού εξοπλισμού JYSK στο πρώην Shopping Center. Στο ίδιο κτήριο, που ανακαινίζεται, θα κατασκευαστούν στους πάνω ορόφους διαμερίσματα προς πώληση.