Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 09:02

Προχωρά η διαδικασία για το Οpen Μall Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Προχωρά η διαδικασία για το Οpen Μall Κυπαρισσίας

 

Προχωρά η διαδικασία υποβολής πρότασης για Οpen Μall από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020 Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, καινοτομία: Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου".

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή ανάπλασης, ανταποκρίθηκαν θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έτσι υπερκαλύφθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχής, προκειμένου να μπορέσει ο σύλλογος να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του -1,5 εκ.- να αφορά τη χρηματοδότηση που θα πάρει ο δήμος για τα έργα υποδομής που θα γίνουν στην περιοχή της ανάπλασης. Συνοπτικά θα δημιουργηθούν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας με κυβόλιθους, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων, δεντροφυτεύσεις, smart παγκάκια.

Η χρηματοδότηση για τον Εμπορικό Σύλλογο -που είναι το υπόλοιπο ποσό- αφορά την ανάπλαση των προσόψεων των καταστημάτων, προκειμένου να αποκτήσουν ενιαία μορφή και χαρακτήρα αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τη φιλοσοφία του προγράμματος το έργο θα συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη της τοπικής αγοράς.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER