Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 14:42

Το egg της Eurobank στην Καλαμάτα: Business Model Canvas, Δυναμικό Εργαλείο Επιχειρηματικότητας

Γράφτηκε από την
Το egg της Eurobank στην Καλαμάτα: Business Model Canvas, Δυναμικό Εργαλείο Επιχειρηματικότητας

Ένα πρωτοποριακό workshop από την Eurobank και το Πρόγραμμα – egg – enter•grow•go, θα λάβει χώρα στα πλαίσια του RouteLab το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Μια υπό σύσταση επιχείρηση αντιμετωπίζει το οξύ πρόβλημα μετατροπής της επιχειρηματικής ιδέας σε αξιόπιστη επιχειρηματική πρόταση. Το κενό αυτό επιχειρεί να καλύψει η ιδέα του Business Model Canvas που παρουσιάζει μια δισδιάστατη απεικόνιση των συστατικών στοιχείων ενός επιχειρηματικού σχεδίου, οργανωμένα σε τέσσερις βασικές ενότητες:

Την επιχειρηματική πρόταση (value proposition), τον πελάτη (customer), την υποδομή (infrastructure) και την κερδοφορία (profit equation).


Ο καμβάς αποτελεί ένα δημοφιλές οπτικό εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε μια νεοφυή εταιρία γιατί τη βοηθά με δομημένο και συνοπτικό τρόπο στο «ξεκαθάρισμα» της επιχειρηματικής ιδέας και μετατροπής της σε μια βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση.

Αν και ο Καμβάς Επιχειρηματικού Μοντέλου τείνει να ταυτιστεί από πολλούς με τις startup, ιδιαίτερα στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορίας, στην πραγματικότητα είναι ένα επιχειρηματικό εργαλείο για την αποτύπωση ή περιγραφή, αξιολόγηση και βελτίωση του Επιχειρηματικού Μοντέλου οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας.

Κλείσε και εσύ μια θέση εντελώς δωρεάν ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER