Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:47

Επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τη διεύρυνση του παραχωρούμενου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας έως τις 31 Οκτωβρίου, για τη στήριξη των επιχειρηματιών - ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενέκρινε με ισχυρή πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας με τηλεδιάσκεψη.

Την επέκταση καταψήφισε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο επικεφαλής της οποίας Δημήτρης Οικονομάκος εκτίμησε ότι “αν πάρουν χώρο δεν θα τον παραχωρήσουν πίσω” και αντιπρότεινε οι επαγγελματίες να στηριχθούν με σημαντική μείωση στα τέλη κοινόχρηστου χώρου.

Από επικεφαλής και συμβούλους των μειοψηφιών εκφράστηκε η επιφύλαξη και η ανησυχία για την περίπτωση αυτές οι αλλαγές να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Αυτή η ανησυχία εντάθηκε, όταν ο εισηγητής αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας άφησε ανοιχτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνοντας στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης πως “με τη λήξη των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού η σχετική απόφαση διεύρυνσης του παραχωρούμενου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Βασ. Γεωργίου (κεντρική πλατεία) Καλαμάτας θα επανεξεταστεί εκ νέου”.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου και του προέδρου του Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, ότι η ψηφοφορία αφορά επέκταση του παραχωρούμενου χώρου με συγκεκριμένη προθεσμία, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για να επιτευχθεί η ισχυρή πλειοψηφία.

Σύμβουλοι, πάντως, επεσήμαναν ότι οι αιτήσεις δύο καταστημάτων της κεντρικής πλατείας για επέκταση του παραχωρούμενου χώρου είχαν γίνει Ιούνιο και Ιούλιο 2019, προ κορονοϊού, τότε που ο ιός δεν είχε εμφανιστεί και κανείς δεν τον περίμενε. Μάλιστα, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δ. Οικονομάκος υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2019, στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου με δήμαρχο τον Παναγιώτη Νίκα, ο σημερινός περιφερειάρχης είχε προτρέψει “να προσέχετε τον δημόσιο χώρο. Γι’ αυτόν δέχθηκα τις πιο πολλές πιέσεις”.

“Οι πιέσεις Νίκα γίνονται και τώρα, πρόσχημα είναι ο Covid” παρατήρησε ο κ. Οικονομάκος.

Γ.Σ.