Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 16:40

Affidea: Όταν το Επιχειρείν συναντά την Αλληλεγγύη και την Υπευθυνότητα

Γράφτηκε από την
Affidea: Όταν το Επιχειρείν συναντά την Αλληλεγγύη και την Υπευθυνότητα

 

Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος «Το σύγχρονο επιχειρείν πρέπει να φανεί στο κοινωνικό αποτύπωμα»

 

Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Όμιλο διαγνωστικών κέντρων Affidea, αυτές είναι «Υπευθυνότητα, Αλληλεγγύη, Ηθικό Επιχειρείν». Και όχι μόνο στις δύσκολες εποχές και στις κρίσεις, αλλά σε κάθε εποχή. Η Affidea βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας. Το αποτύπωμα της κοινωνικής ευαισθησίας του Ομίλου εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την στήριξη ευάλωτων ομάδων, συλλόγων ασθενών και αθλητικών σωματείων. Με αφορμή την συνεργασία του Ομίλου με την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Απόλλωνα Καλαμάτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρούτζος, αναλύει θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και την δραστηριοποίηση του Ομίλου στην Ελλάδα.

 

Κύριε Καρούτζο, ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου Affidea στο τοπίο που διαμορφώνεται από την πανδημία;

Τα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας επηρέασαν όλο το κοινωνικό και επιχειρηματικό «γίγνεσθαι». Παρ΄ όλα αυτά, στον Όμιλο Affidea δεν μείναμε θεατές. Αντίθετα, μείναμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και μέσα στο δύσκολο και ασαφές περιβάλλον που δημιουργήθηκε, απαντήσαμε με εξωστρέφεια, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, αναβάθμιση των υπηρεσιών, του ιατρικού εξοπλισμού και των υποδομών μας. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε καινοτόμα τμήματα και να επενδύουμε συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής και νέες αγορές, συνεργαζόμαστε με επιφανείς επιστήμονες, συνάπτουμε εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς και συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην προαγωγή της Υγείας.

Ο Όμιλος παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία στον κοινωνικό τομέα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δράσεις στήριξης αθλητών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Μιλήστε μας για αυτές.

Η Affidea έχει δείξει έμπρακτα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στην Ελλάδα ότι στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται. Αποστολή μας δεν είναι μόνο να πρωτοπορούμε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και να έχουμε ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, ως μέρος της κοινωνίας. Η δράση μας αναδεικνύεται μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπου υπηρετούμε με συνέπεια το ανθρωποκεντρικό μας όραμα.

Υποστηρίζουμε τοπικές ακαδημίες αθλητισμού, όπως η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας, άρα και τη νεολαία, με την παροχή διαγνωστικών εξετάσεων. Στηρίζουμε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η «Κιβωτός του Κόσμου», αλλά και την ίδια την Πολιτεία, όπως έγινε με την δωρεά υπερηχοτομογράφου πολλαπλών χρήσεων στο Κέντρο Υγείας Ακράτας για την ενίσχυση του ιατρείου επειγόντων περιστατικών. Διατηρούμε μόνιμες συνεργασίες με συλλόγους ασθενών, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την υποστήριξη των ασθενών στον αγώνα τους. Διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες και ιατρικές ημερίδες, συμμετέχουμε σε σημαντικές διοργανώσεις, εκπονούμε καμπάνιες προληπτικής ιατρικής για όλες τις ηλικίες σε προνομιακή τιμή.  Δεσμευόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας ότι είμαστε δίπλα τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. H Affidea δεν είναι άλλος ένας πάροχος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είναι ένας σύμμαχος υγείας που αφήνει καθημερινά το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Ποιοι είναι οι βασικοί τομείς υπηρεσιών που επενδύει ο Όμιλος Affidea;

Στην Affidea επενδύουμε σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση. Στις μονάδες μας οι ασθενείς μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις, βιοπαθολογικές και απεικονιστικές, κάνοντας χρήση του ασφαλιστικού τους ταμείου ή της ιδιωτικής ασφάλειας. Έχουμε ήδη επεκταθεί στις δερματολογικές υπηρεσίες, προσθέτοντας στο δίκτυό μας σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα της Δερματολογίας. Διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και τον σεβασμό στον εξεταζόμενο που μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία του.

Η φιλοσοφία του Ομίλου ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία» αποτελεί το εφαλτήριο για την διαρκή ανανέωση των υπηρεσιών μας και κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας μέσα από ένα ευρύ φάσμα παροχών στην υπηρεσία των εξεταζομένων, όπως η ανώδυνη αιμοληψία, η αιμοληψία κατ’ οίκον, αλλά και ηλεκτρονικές, όπως ο ψηφιακός φάκελος υγείας. Ο Όμιλος βρίσκεται σε μία διαρκώς ανοδική πορεία και αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο πάροχο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και κάθε είδους πάθησης.

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER