Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 08:12

Σταθερή τιμή ρεύματος ζητούν επαγγελματίες εστίασης

Γράφτηκε από την
Σταθερή τιμή ρεύματος ζητούν επαγγελματίες εστίασης

 

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση για τη σταθερή χρέωση της κιλοβατώρας, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση της τιμής του ρεύματος από την χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, ζητάει ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση "η ανεξέλεγκτη πορεία που ακολουθούν τα τιμολόγια ενέργειας τινάζουν στον αέρα κάθε οικογενειακό και επαγγελματικό σχεδιασμό… Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για σταθερή χρέωση Kwh, ώστε να παύσει η εξάρτηση της τιμής του ρεύματος από την χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, όταν μάλιστα το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 38% στην παραγωγή του ρεύματος". 

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι πάροχοι ρεύματος διαταράσσουν τόσο την ελληνική, όσο και την ενωσιακή έννομη τάξη με την αυθαίρετη μεταβολή των χρεώσεων, ότι η συμπεριφορά παρόχων και προμηθευτών ενέργειας εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα, ενώ δηλώνει ότι αμφισβητεί την συμβατότητα της ρήτρας με το δικαίωμα προστασίας του καταναλωτή.

"Δεν είναι δυνατόν το τίμημα που ζητείται από τον καταναλωτή να είναι απροσδιόριστο και ο επιχειρηματικός κίνδυνος του προμηθευτή να μετακυλίεται στις πλάτες των πελατών. Ζητάμε τώρα την λύση του προβλήματος με αναδρομική οικονομική κάλυψη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας… πρέπει να δοθεί ένα νομοθετικό τέλος στην αισχροκέρδεια των τελευταίων μηνών" καταλήγει η ανακοίνωση.


NEWSLETTER