Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 20:42

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ

Γράφτηκε από την
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ

 

Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας( ΕΣΕΕ) «Future of Retail 2022» και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου, συμμετείχε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος».

Οι θεματικές ενότητες που απασχόλησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν: Η έννοια της βιωσιμότητας και οι επιπτώσεις της στο λιανικό εμπόριο. Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων συναλλαγών και η ενσωμάτωσή τους στη λειτουργία της εμπορικής επιχείρησης. Η επίδραση της τεχνολογίας στην εργασία και τις επιχειρήσεις. Οι προκλήσεις της διανομής των προϊόντων στους καταναλωτές.

Επίσης, αναλύθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργειών ανάμεσα στους κλάδους του τουρισμού και του εμπορίου, καθώς και η πορεία χρηματοδότησης των εμπορικών ΜμΕ από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Ακόμη, παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή έκθεση «Retail 2040», που υλοποιείται από το Insight Foresight Institute με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που ακολούθησε τέθηκαν θέματα όπως: Η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι ρυθμίσεις οφειλών, οι τραπεζικές παρεμβάσεις, ο ακατάσχετος λογαριασμός, το αφορολόγητο όριο, οι πλειστηριασμοί, ο αποκλεισμός από προγράμματα, η μείωση του ΦΠΑ, καθώς και η χρηματοδότηση των ομοσπονδιών μας, αλλά και των εμπορικών συλλόγων.


NEWSLETTER