Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 08:11

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Διαμαρτυρία για τις ουρές στο ΑΤΜ της Πειραιώς

Γράφτηκε από την

 

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με τη λειτουργία του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρισσία αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιμένει σε ουρά ο κόσμος έξω από την τράπεζα, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Τονίζει ότι το ένα και ελαττωματικό μηχάνημα από το οποίο εξυπηρετείται μεγάλος όγκος πολιτών δεν επαρκεί και χρειάζεται και δεύτερο, ενώ θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος για να μην είναι εκτεθειμένος ο κόσμος στις καιρικές συνθήκες και να υπάρξει μέριμνα για τους ευάλωτους πολίτες.

Αναλυτικά στην επιστολή διαμαρτυρίας - αίτηση προς το κατάστημα της Πειραιώς στην Κυπαρισσία τονίζεται: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, μετά από την εκδήλωση πολλών παραπόνων από μέλη του συλλόγου μας, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και επισκέπτες της περιοχής μας, σχετικά με το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης (ATM) του τραπεζικού καταστήματος της Κυπαρισσίας, αλλά και τις συνθήκες φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των πολιτών στο εξωτερικό μέρος της τράπεζάς σας.

Συγκεκριμένα, και όσον αφορά το ΑΤΜ, αυτό περισσότερες φορές δεν δουλεύει παρά δουλεύει, είτε λόγω κάποιας βλάβης είτε διότι έχει «γεμίσει από χρήματα» προκαλώντας έτσι μεγάλη ταλαιπωρία στους συναλλασσόμενους πολίτες με την τράπεζά σας.

Εκτός αυτού, και αν αναλογιστούμε τη συνένωση που προέκυψε μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία, όπως και το κλείσιμο καταστημάτων σας σε γειτονικές πόλεις, ο όγκος των πελατών σας έχει αυξηθεί και αυτό έχει σαν επακόλουθο να παρατηρούνται επί καθημερινής βάσης ουρές για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το ένα και ελαττωματικό ΑΤΜ σας.

Για αυτό τον λόγο αιτούμαστε την τοποθέτηση και δεύτερου ΑΤΜ στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, κάτι το οποίο θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένο εκ μέρους σας βάσει της πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά όσοι συναλλασσόμαστε με την τράπεζά σας. Επίσης, θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αναμονής στο εξωτερικό του καταστήματός σας (σκίαστρο, σκέπαστρο, καθίσματα και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο) για την προστασία των συναλλασσόμενων και πελατών σας. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει στην παρούσα καμιά προστασία των πολιτών που επί καθημερινής βάσης βρίσκονται στην ουρά έξω από το κατάστημά σας από τα καιρικά φαινόμενα της εκάστοτε εποχής (χειμώνας, καλοκαίρι) και καμιά μέριμνα εκ μέρους σας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας (έλλειψη ράμπας ΑΜΕΑ, καθίσματα για ηλικιωμένους ή εγκύους κ.ο.κ.).

Ευελπιστούμε ότι η τράπεζά σας στα πλαίσια και της κοινωνικής πολιτικής που ισχυρίζεται ότι ασκεί, θα μεριμνήσει άμεσα για τα πιο πάνω.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας».

Κ.Μπ.