Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 20:17

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για ΑΤΜ Πειραιώς

Γράφτηκε από την
Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για ΑΤΜ Πειραιώς

 

Επανέρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με νέα του επιστολή προς την Τράπεζα Πειραιώς για το θέμα λειτουργίας του ΑΤΜ στο υποκατάστημα της πόλης, αλλά και για τη διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ σε αυτό.

Η δεύτερη επιστολή έρχεται μετά την απάντηση που έδωσε η τράπεζα, η οποία φαίνεται ότι δεν τους ικανοποίησε.

Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρουν: «Σε συνέχεια της επιστολής μας με αριθμό 21/06/2022_0311 και της απαντήσεώς σας (επισυνάπτεται) θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής πιο κάτω:

Ήδη και εμείς θέσαμε σε αυξημένη εποπτεία το ΑΤΜ της τράπεζάς σας, ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα 2 έως 5 Ιουλίου. Κατά το διάστημα αυτό το ΑΤΜ δεν είχε δυνατότητα ανάληψης μετρητών, δεν είχε δυνατότητα κατάθεσης online μετρητών και δεν είχε δυνατότητα έκδοσης απόδειξης και ανά διαστήματα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει στο σύνολο συναλλαγές.

Τις καθημερινές ουρές που κρίνουν αναγκαία την τοποθέτηση και δεύτερου ΑΤΜ στην τράπεζα μπορεί να τις διαπιστώσει όποιος επισκέπτεται την πόλη της Κυπαρισσίας, καθώς είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, όπως και εσείς οι ίδιοι από τις εξωτερικές κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζάς σας μπορείτε να το διαπιστώσετε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην πόλη μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν υπήρχε και δεύτερο ΑΤΜ της τράπεζάς σας στον χώρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο απομακρύνθηκε. Από τότε που υπήρχε και δεύτερο ΑΤΜ, οι ανάγκες εξυπηρέτησης μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν.

Δεν κατανοούμε την έκφραση της απαντητικής σας επιστολής ότι «θα εξεταστεί η εύκολη πρόσβαση σε όλους τους συναλλασσομένους». Θεωρούμε αυτονόητο ότι το τραπεζικό σας κατάστημα θα πρέπει να έχει όδευση τυφλών, καθώς και όδευση αµαξιδίου ΑΜΕΑ και να μπορεί να εξυπηρετήσει στο σύνολό τους τα άτομα ΑΜΕΑ. Προς ενημέρωσή σας, στην πόλη μας ήδη υλοποιούνται εκτεταμένες αναπλάσεις αστικών χώρων, που θα συμπεριλαμβάνουν δίκτυο οδεύσεως τυφλών και αμαξιδίων ΑΜΕΑ μήκους σχεδόν 6 χλμ. Το τραπεζικό σας κατάστημα πέρα από το ότι θα αποτελεί παραφωνία σε αυτήν την αναβάθμιση, θα λειτουργεί αντισυνταγματικά περί των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών, μη δίνοντας σε άτομα ΑΜΕΑ τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από το ΑΤΜ του καταστήματός σας και εν γένει από το κατάστημά σας.

Τέλος, επανερχόμαστε και στο αίτημά μας που παραβλέψατε και θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αναμονής στο εξωτερικό του καταστήματός σας (σκίαστρο, σκέπαστρο, καθίσματα και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο) για την προστασία των συναλλασσομένων και πελατών σας. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει στην παρούσα καμιά προστασία των πολιτών που επί καθημερινής βάσης βρίσκονται στην ουρά έξω από το κατάστημά σας, από τα καιρικά φαινόμενα της εκάστοτε εποχής (χειμώνας, καλοκαίρι). Δεν νοείται εν έτει 2022 ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας κυρίως, να στήνονται στο καλοκαιρινό λιοπύρι για να πάρουν τη σύνταξή τους ή να εκτελέσουν τις όποιες συναλλαγές τους εντός ή εκτός τραπέζης. Είναι οι πατεράδες και οι μανάδες μας/σας και αξίζουν σεβασμό. Ντροπή!

Την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης του συνόλου των πιο πάνω τη δείχνει και η ίδια η κοινωνία της περιοχής μας, με το μέγεθος των ποσοτικών αντιδράσεων που είχε η δημοσιοποίηση και δημοσίευση της πρώτης μας επιστολής προς εσάς, σε αντιδράσεις και σχόλια τόσο στη σελίδα του συλλόγου μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα αντίστοιχα μέσα των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αναδημοσίευσαν την επιστολή μας.

Ευελπιστούμε ότι η τράπεζά σας στα πλαίσια και της κοινωνικής πολιτικής που ισχυρίζεται ότι ασκεί, θα μεριμνήσει άμεσα για τα πιο πάνω, στηρίζοντας την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να στηρίξουμε αυτή.

Στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας. Εν αναμονή απαντήσεώς σας».


NEWSLETTER