Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 09:03

Στις «επάλξεις» για Μουντιάλ πρακτορεία ΟΠΑΠ και sports cafe

Γράφτηκε από τον

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

Σε… ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου μπαίνουν οι Καλαματιανοί ποδοσφαιρόφιλοι, καθώς το Μουντιάλ του Κατάρ ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή. Σε μια χρονική περίοδο που δεν έχει συνδυαστεί άλλοτε με μια τέτοια διοργάνωση, τα παιχνίδια σε καθημερινή βάση θα δώσουν μια άλλη πνοή στα αθλητικά γεγονότα, τα οποία επαγγελματίες που συνδέονται με αυτά αναμένουν ώστε να διαπιστώσουν αν θα επωφεληθούν ή όχι, ανάλογα από το ενδιαφέρον του κόσμου. 

Σε δηλώσεις τους στην “Ε” ιδιοκτήτες sports cafe και πρακτορείων ΟΠΑΠ μίλησαν για το επερχόμενο Κύπελλο, για την κίνηση από το ξεκίνημα του φθινοπώρου και έπειτα, καθώς και για το ποια ομάδα “βλέπουν” οι Καλαματιανοί ως φαβορί, ανάμεσα στις 32 που έχουν στόχο να φτάσουν στον τελικό και να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές στις 18 Δεκεμβρίου.

Το τουρνουά θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί στον αραβικό κόσμο και μόλις το δεύτερο που θα λάβει χώρα στην Ασία, αφού η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα φιλοξένησαν από κοινού τη διοργάνωση το 2002. Η φετινή θα είναι και η τελευταία διοργάνωση με 32 ομάδες, καθώς το τουρνουά επεκτείνεται από το 2026 και μετά, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό 48 έθνη. Φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και της συνδρομητικής πλατφόρμας του ANT1+.

 

Σταύρος Γεωργιόπουλος (Ballers)

«Δεδομένου πως θα γίνει το Μουντιάλ σε μια διαφορετική εποχή, εν αντιθέσει με το καλοκαίρι που ο κόσμος λείπει σε διακοπές ή παραμένει μέχρι αργά στις παραλίες, αισιοδοξούμε πως οι παρέες θα μαζευτούν πιο εύκολα σε έναν χώρο σαν τον δικό μας για να δουν το παιχνίδι της αρεσκείας τους, μιας και θα τα προβάλουμε όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε πως τα παιχνίδια θα αφορούν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, ξεκινώντας από νωρίς το μεσημέρι. Από συζητήσεις που έχουμε κάνει με πελάτες αναμένουν με ενδιαφέρον τα παιχνίδια, καθώς πάντα η συγκεκριμένη διοργάνωση βγάζει ωραία ζευγάρια. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα που αγαπούν και πιστεύουν οι Καλαματιανοί πως θα πάει στον τελικό, αυτή είναι η Αργεντινή λόγω και της τελευταίας παρουσίας του Μέσι στην εθνική, με τη Βραζιλία να έρχεται δεύτερη. Το Μουντιάλ παράλληλα έρχεται μετά από ένα τρίμηνο, όπου η προσέλευση του κόσμου θύμισε εποχές προ πανδημίας. Ανεξαρτήτως ομάδας, είτε κάποιος είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ, οι παρέες απολαμβάνουν το δίωρό τους σε ένα ευχάριστο κλίμα που αναγνωρίζεται από όλους».

 

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος (Πρακτορείο ΟΠΑΠ)

«Πάντα το Μουντιάλ είναι κράχτης για όλα τα πρακτορεία, όντας η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Αν και -έτσι κι αλλιώς- είχαμε τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό το διάστημα αντλώντας από εκεί κίνηση, ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο σε σύγκριση με έναν συνηθισμένο στοιχηματικά Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το καλοκαίρι που θα διοργανωνόταν υπό φυσιολογικές προϋποθέσεις το Μουντιάλ δεν υπάρχουν τόσα έξοδα και υποχρεώσεις όπως το χειμώνα με τη θέρμανση φερ’ ειπείν, γι’ αυτό ίσως η αλλαγή της ημερομηνίας να μην μας βοηθάει και τόσο πρακτικά, με βασικό κριτήριο πως δεν θα είχαμε διακοπές πρωταθλημάτων αν η διοργάνωση γινόταν το καλοκαίρι, έχοντας αφήσει πίσω μας έτσι έναν “νεκρό” Ιούλιο λόγω της εξέλιξης αυτής. Η συζήτηση για την όποια κίνηση βέβαια γίνεται εν μέσω ενεργειακής κρίσης, όπου ειδικά στα πρακτορεία με τη σημαντική και αναπόφευκτη κατανάλωση ρεύματος η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, οπότε είναι δύσκολο να γίνει λόγος για κερδοφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πλησιάζοντας ωστόσο οι γιορτές, που παραδοσιακά ο κόσμος τείνει περισσότερο στον τζόγο, ευελπιστούμε η εν λόγω διοργάνωση να δημιουργήσει μια “γέφυρα”, ώστε να προκύψει μια συνεχόμενη οικονομική κινητικότητα. Στο πλαίσιο του στοιχηματισμού, έχει κυκλοφορήσει ήδη ειδικό κουπόνι για το Μουντιάλ, προσφέροντας πολλές επιλογές σε πολύ ανταγωνιστικές αποδόσεις. Από πλευράς πονταρίσματος και φαβορί, οι πελάτες τείνουν σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία κ.λπ., προσέχοντας σε κάθε περίπτωση τι ρυθμό θα έχουν στα πρώτα ματς. Για το αν έχουν κάποια αγαπημένη ομάδα τώρα οι πελάτες, νομίζω πως η Βραζιλία έχει τον πρώτο λόγο».

 

Κώστας Στασινόπουλος (Coel)

«Ως επιχείρηση προφανώς θα έχουμε διαθέσιμη τη συνδρομητική υπηρεσία του ANT1, ώστε να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο κόσμος. Βάσει προγράμματος, σε αυτή την κατηγορία θα ανήκουν τα μεσημεριανά κυρίως παιχνίδια, δίνοντας έτσι την επιλογή σε όσους θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Προσωπικά θεωρώ πως η εποχή που θα γίνει η διοργάνωση θα βοηθήσει και τους επαγγελματίες αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου που δεν θα είναι πιθανώς για μπάνιο ή εκτός πόλης λόγω διακοπών, με αποτέλεσμα ένα από τα πολλά ματς να είναι η αφορμή για να ξεσκάσει κάποιος και να σχολιάσει μαζί με φίλους ένα παιχνίδι σε έναν ζεστό χώρο. Γενικότερα ο κόσμος μας έρχεται να δει μπάλα γιατί του αρέσει πρωτίστως ο αθλητισμός. Αναφορικά με τις χώρες που θα τραβήξουν πιο εύκολα τα βλέμματα, υποδηλώνοντας και την προτίμηση του κόσμου, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Γαλλία αλλά και το Βέλγιο φανερώνουν την αυξημένη θέληση για θέαση, πόσο μάλλον όταν αυτές οι ομάδες διασταυρωθούν. Ολη αυτή η συζήτηση γίνεται ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών στην εστίαση, έχοντας πλέον επιστρέψει σε γνώριμους ρυθμούς από τον Αύγουστο που άρχισαν τα πρωταθλήματα, με τον κόσμο να δείχνει αν μη τι άλλο πόσο του έλειψε η κοινή προβολή ενός ματς, σε αντίθεση με την απομόνωση του σπιτιού. Στα συν φέτος είναι ακόμα πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους φιλάθλους».

 

Αντώνης Ψυχογιόπουλος (Πρακτορείο ΟΠΑΠ) 

«Με την έναρξη του Μουντιάλ αναμένουμε αύξηση στην κίνηση, αλλά πιστεύω όχι όπως παλιά, καθώς ο χειμώνας δεν είναι συνυφασμένος με τη διοργάνωση αυτή. Το καλοκαίρι νομίζω θα ήταν μεγαλύτερο το ενδιαφέρον με “νεκρά” όλα τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα, σε αντίθεση με τώρα όπου το μπάσκετ για παράδειγμα συνεχίζεται κανονικά. Επιπλέον, θεωρώ πως με παγωμένη την αγορά ο κόσμος δεν θα διαθέσει τα χρήματα που θα έδινε σε κανονικές συνθήκες. Στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι, ο κόσμος δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του στην Αργεντινή, παρακολουθώντας όλους τους αγώνες της, ποντάροντας όπως είναι λογικό και περισσότερο σε αυτήν. Σε αυτή την εξέλιξη, ευθύνη φέρει τα τελευταία χρόνια ο Μέσι και οι ενέργειές του στους αγωνιστικούς χώρους. Στο πρακτορείο μας οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια και να τα συνδυάσουν με κάποιο ποντάρισμα, σκηνικό που αυξάνεται παραδοσιακά, ιδίως μετά τη φάση των  ομίλων».