Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 08:15

Το "Χρυσό Παπούτσι" του Πελέ στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Το "Χρυσό Παπούτσι" του Πελέ στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Με ένα κομμάτι της ιστορίας του Πελέ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, έχει συνδεθεί η Καλαμάτα, καθώς στην εταιρεία “Epathlon” στην  οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος) , φυλάσσεται το “Χρυσό Παπούτσι” που είχε δοθεί το 2006 στον παίκτη-σύμβολο και κορυφαίο κατά πολλούς όλων των εποχών, παραδίδοντας το σε εκδήλωση που είχε λάβει χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, από τον ΠΣΑΠ.

Ο Πελέ τότε ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ για τη βράβευση των πρώτων σκόρερ της Α, Β και Γ Εθνικής κατηγορίας για την περίοδο 2006-07 με το “Χρυσό Παπούτσι”. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με την αθλητική εταιρεία Puma Hellas, προχώρησαν εκείνη τη χρονιά στην αναβάθμιση του θεσμού που αφορούσε στη βράβευση των πρώτων σκόρερ.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η Puma Hellas και η οικογένεια Γλου έτσι, θέλοντας να εκφράσουν την στήριξη της στην νεοϊδρυθείσα “Epathlon” της οικογένειας Βλαχονικολού ανέθεσαν στην εταιρεία το σχεδιασμό και τη κατασκευή του εν λόγω επάθλου.

Ο Δημήτρης Βλαχονικόλος με το γιό του Κώστα σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Πελέ

 

Όπως ανέφερε ο Κώστας Βλαχονικολός μιλώντας στον φακό της “Ε”, το συγκεκριμένο “Χρυσό Παπούτσι” που κράτησε και φίλησε o Πελέ είναι το μοναδικό που φτιάχτηκε για την παρουσίαση της εκδήλωσης και το οποίο παραμένει στην “Epathlon”, ως ένα από τα καλύτερα και ιστορικά project που έχουν ανατεθεί στην εταιρεία τους. Γνωστοποίησε μάλιστα μαζί με τον αδερφό του Νίκο, πως στο event τότε είχαν την τιμή να γνωρίσουν τον Πελέ και να συζητήσουν μαζί του. «Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης.

Νίκος και Κώστας Βλαχονικολός στο κατάστημά τους με φόντο το "Χρυσό Παπούτσι"

 

Δεν αρνήθηκε σε κανέναν ακόμα και την ώρα που γευμάτιζε, να υπογράψει αυτόγραφα. Αν χαρακτηρίζαμε τον Πελέ θα του αποδίδαμε τις έννοιες: σεμνός, ταπεινός και φιλικός, παρότι ήταν παγκόσμιος θρύλος του ποδοσφαίρου» υπογράμμισε ο Κώστας Βλαχονικολός, τονίζοντας πως για την εταιρεία ήταν πολύ μεγάλη ευθύνη ώστε να κατασκευαστεί αυτό το παπούτσι. «Ηταν ουσιαστικά ένα χειροποίητο δημιούργημα της εταιρείας για την εκδήλωση και στη συνέχεια φτιάχτηκαν μικρότερα αντίγραφα τα οποία δίνονταν σε κάθε αθλητή» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως ο Πελέ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν πληροφορήθηκε πως κατασκευάστηκε τότε το “Χρυσό Παπούτσι” από μια μικρή επιχείρηση της νότιας Ελλάδας. Ο ίδιος, ενημέρωσε πως αν κάποιος επιθυμεί να το θαυμάσει από κοντά μπορεί να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας και να φωτογραφηθεί με αυτό, όντας το πρωτότυπο αντικείμενο.

T.Αν.


NEWSLETTER