Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 09:24

Εκατοντάδες θέσεις ζητούν εργαζόμενους με αγγελίες από διάφορες επιχειρήσεις

Γράφτηκε από την
Εκατοντάδες θέσεις ζητούν εργαζόμενους με αγγελίες από διάφορες επιχειρήσεις

 

Δεν είναι μόνο τα εργατικά χέρια που η έλλειψή τους αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο  και φέτος στην ελαιοπαραγωγή.

Σειρά έχει πάρει και η έλλειψη εργαζομένων να απασχοληθούν στον Τουρισμό, στην Βιοτεχνία, στις Κατασκευές και στο Εμπόριο της Μεσσηνίας. Εκατοντάδες αγγελίες στον τοπικό Τύπο, η δημοσίευση των οποίων διαρκεί επί μεγάλο χρονικό διάστημα, καταδεικνύουν ότι η αναπτυξιακή τροχιά του νομού “φρενάρει” από την χαμηλή ανταπόκριση ενδιαφερομένων για κάλυψη των εν λόγω θέσεων εργασίας.

Ενδεικτικά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον υπαρχόντων ή νέων ξενοδοχείων για ρεσεψιονίστ, άτομα για σέρβις, μάγειρες, καμαριέρες, γκρουμ ακόμα και ναυαγοσώστες.

Ανάλογες είναι οι ανάγκες για εργαζόμενους από επιχειρήσεις Εστίασης τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Πυλία αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας.

Ενας τομέας που επίσης έχει ανάγκη προσωπικού είναι οι εταιρείες διανομών αλλά και άλλες που λειτουργούν με ντελίβερι.

Αλλά και το εμπόριο δεν πάει πίσω σε ανάγκες έμπειρου προσωπικού ενώ έχει αρχίσει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στο εμπορικό κέντρο “Agora” που θα λειτουργήσει στα δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία “W” και “Oriental” της Costa Navarino στην Γιάλοβα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της έλλειψης ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων εργασίας αλλά και εργατών γης δεν είναι πρόβλημα μόνο της Μεσσηνίας αλλά όλων των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων περιοχών της Ελλάδας και πρέπει η κυβέρνηση και οι κοινωνικοί εταίροι να αναζητήσουν μέτρα για προώθηση λύσεων αφού όσο περνά ο καιρός η αγορά εργασίας θα χειροτερεύει.

Τέλος, είναι αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο αποκέντρωσης καθώς τουλάχιστον 1 εκ. κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής θα πρέπει να μετακομίσουν τουλάχιστον μέσα σε μία πενταετία στην Περιφέρεια για να δώσουν ζωή στην υπόλοιπη Ελλάδα και να καλύψουν τις εργασιακές ανάγκες. Αυτό βέβαια χρειάζεται ισχυρά κίνητρα οικονομικά και κοινωνικά που με την πάροδο του χρόνου θα αποσβεστούν από τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης.


NEWSLETTER