Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 09:23

Ικανοποίηση εμπόρων - επαγγελματιών: Σε φάση ολοκλήρωσης το Open Mall Κυπαρισσίας

 

Στην τελευταία του φάση έχει μπει το έργο του Open Mall στην Κυπαρισσία με την εκτέλεση του υποέργου που αφορά τις εργασίες στις εξωτερικές όψεις των καταστημάτων.

Εργασίες με τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις αναδεικνύεται η ομορφιά των κτηρίων αυτών και ειδικά των πετρόκτιστων. Γεγονός είναι ότι το εμπορικό κέντρο της πόλης έχει αλλάξει όψη προς τη θετική κατεύθυνση.

Ενώ όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα από την υλοποίηση του έργου έχουν καταγραφεί και αυτά πέρα από τις θετικές απόψεις των επισκεπτών είναι ότι γίνονται νέες επιχειρήσεις στην περιοχή της ανάπλασης.

Το έργο στο σύνολό του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Δήμο Τριφυλίας το πρόγραμμα «έτρεξε» πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλους Δήμους.

Ωστόσο αυτό που τονίζεται είναι ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το έργο ώστε να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την πόλη της Κυπαρισσίας. Στόχος δε παραμένει η αξιοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ώστε να γίνουν έργα ανάπλασης και σε άλλα τμήματα της πόλης.

 

Για την πορεία των εργασιών και τις προσδοκίες από το έργο αυτό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής επισημαίνει: «Είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης, υπάρχουν κάποιες ατέλειες που κινούμαστε να διορθωθούν και το έργο να είναι όσο το δυνατό καλύτερο γίνεται, όπως κάποια δέντρα που ξεράθηκαν ή κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της ανάπλασης από την υπογειοποίηση της ΔΕΗ. Ένα πρόσθετο πρόβλημα είναι, αν και θετική εξέλιξη, η οπτική ίνα που περνά τώρα, και εκεί θα θέλαμε κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα θα μπούμε σε μια διαδικασία να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το οποίο έχει συμβεί, μια προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου από το 2017 μέχρι σήμερα, μ’ ένα επιτυχές αποτέλεσμα που άλλαξε την όψη ενός μεγάλου μέρους του εμπορικού κέντρου της Κυπαρισσίας.

Σκοπός μας είναι την επόμενη χρονική περίοδο να βρεθούν και άλλα τέτοια προγράμματα που να μπορέσουμε να ενταχθούμε και σε συνεργασία με φορείς όπως ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια, η Κεντρική Διοίκηση να υπάρχουν και άλλες περιοχές ανάπλασης εντός της πόλης της Κυπαρισσίας.

Σίγουρα έχει αλλάξει η όψη, οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι με αυτό που αντικρίζουν, η Κυπαρισσία μετά από χρόνια με την προσπάθειά μας, άλλαξε όψη. Η σωστή λειτουργία όμως αυτού χρειάζεται κάποια πράγματα, όπως η ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στην πόλη μας με μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά και οι επισκέπτες να σέβονται και να μην παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. Αν δεν το σεβαστούμε εμείς, δεν θα μας σεβαστεί και το ίδιο το έργο. Όλοι θα πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα, να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε. Να σεβαστούμε την προσπάθεια, να σεβαστούμε το έργο που θα υπάρχει και για τις επόμενες γενιές και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας.

Επίσης αναμένουμε να μπουν και τα σήματα κυκλοφορίας όπου θα απαγορεύεται η μόνιμη στάθμευση, αλλά θα επιτρέπεται η στάση, στη λογική ότι μπαίνω, ψωνίζω και συνεχίζω την καθημερινότητά μου. Είναι μια τελευταία εκκρεμότητα που σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας  πιστεύουμε ότι μπορεί να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Άρης Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση του Open Mall, είναι μια φάση που γίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και αφορά τις εργασίες στις εξωτερικές όψεις των καταστημάτων. Είναι το πρώτο στάδιο αυτής με την ανάδειξη της πέτρας κάνοντας αρμολόι, είτε με βάψιμο των εξωτερικών όψεων των καταστημάτων. Το επόμενο στάδιο θα είναι η τοποθέτηση φωτιστικών στις 98 επιχειρήσεις που έχουν μπει στο έργο.

Είμαστε σε καλό δρόμο και στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει τη λήξη του έργου, που είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς, ευελπιστούμε να είμαστε πιο γρήγορα.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα για το έργο το είδαμε από το καλοκαίρι που υποδεχθήκαμε πάρα πολύ ξένο κόσμο και ντόπιους. Ακούσαμε θετικές απόψεις, αρέσει στο κόσμο αλλά και εκτός από τη γνώμη των επισκεπτών, βλέπουμε ότι ο νέος κόσμος που έρχεται να επενδύσει στην πόλη μας κοιτάει να μπει μέσα στο έργο που έχει γίνει ανάπλαση. Ο κόσμος κοιτάει να επενδύσει εντός μιας δομημένης αγοράς και λιγότερο εκτός αυτής.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδειχθεί το έργο και να γίνει σε καλύτερη μορφή. Θα κοιτάξουμε μαζί με τη Δημοτική Αρχή να αναβαθμίσουμε και το υπόλοιπο της πόλης μας».