Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 09:29

Λευκή Νύχτα στην Κυπαρισσία

Λευκή Νύχτα στην Κυπαρισσία

 

Ρεπορτάζ: Κώστας Μπούρας

Η 8η Λευκή Νύχτα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 22 του μηνός στη Κυπαρισσία. Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και έχει συνδεθεί με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που γιορτάζεται με λαμπρότητα στη πόλη.

Μια βραδιά που η πόλη φορά τα γιορτινά της πλημμυρίζει από κόσμο, μουσικές, δρώμενα , κεράσματα και φυσικά προσφορές από τα καταστήματα, τονώνοντας έτσι την εμπορική δραστηριότητα.

Είναι μια ευκαιρία ντόπιοι και επισκέπτες να κυκλοφορήσουν στην αγορά της πόλης, να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα. Ενώ από την άλλη αυξάνεται σημαντικά η επισκεψιμότητα, κερδίζοντας η περιοχή νέους φίλους.

Σχετικά με την εκδήλωση της 8ης Λευκής Νύχτας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής επισήμανε μιλώντας στην «Ε»: “Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την όγδοη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, μία εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η Λευκή Νύχτα αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας και είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν τις αγορές τους σε εορταστικό κλίμα, με πολλές εκπλήξεις και προσφορές από τα καταστήματα μας. Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, πολιτιστικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, και ειδικές προσφορές που θα καλύψουν όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Η συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων και η στήριξη από τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποδεικνύουν την αφοσίωση όλων μας στην προώθηση της τοπικής αγοράς και στη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για όλους τους επισκέπτες."

 

Όσον αφορά το «ταμείο» που γίνεται καθώς πλέον οδεύουμε στην 8η Λευκή Νύχτα και τον αντίκτυπο που έχει στη πόλη σημειώνει  "Η Λευκή Νύχτα έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικό εμπορικό αποτέλεσμα για την πόλη της Κυπαρισσίας και τα καταστήματά της. Η αυξημένη επισκεψιμότητα και οι πωλήσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενισχύουν την τοπική οικονομία και προσφέρουν μια πολύτιμη ώθηση στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Η εκδήλωση προσελκύει επισκέπτες από γειτονικές περιοχές και οι θετικές αντιδράσεις από το κοινό και τους εμπόρους επιβεβαιώνουν την επιτυχία της Λευκής Νύχτας και τη σημασία της για την τοπική αγορά. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην ανάδειξη της Κυπαρισσίας ως εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, ενδυναμώνοντας τη σχέση της πόλης με τους κατοίκους και τους επισκέπτες”.